Select Page

Posuški maturanti pokazali kako se na dostojanstven način proslavljaju posljednji dani nastave

Posuški maturanti pokazali kako se na dostojanstven način proslavljaju posljednji dani nastave

Ovih dana novinske stupce diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske pune članci o održanim norijadama, tijekom kojih su maturanti iza sebe ostavljali pustoš, a pune ruke posla su imale Hitne pomoći, policija i komunalni djelatnici.

Tako je policija imala pune ruke posla s kršenjem javnog reda i mira, u evidentiranju razbijene imovine,  gdje su učenici svoju proslavu završetka srednje škole proslavili prevrtanjem i razbijanjem školskog inventara, razbijanjem alkoholnog pića, uništavanjem zidova, posipanjem brašna, paljenjem baklji i penjanjem po školskim prozorima, a uz ovo su ispaštali slučajni prolaznici koji su nerijetko bili žrtve ovog „slavlja“.

Maturanti 5

Da nije svugdje ovako, i da se završetak srednjoškolskog obrazovanja može proslaviti na dostojanstven način, može se pohvaliti najmlađa općina u BiH – Posušje, čiji su maturanti dokaz da se zadnji dan nastave može dostojanstveno proslaviti uz glazbu, pjesmu i ples, a opet biti zanimljiv na svoj način.

Maturanti 4

Bilo ih je lijepo vidjeti kako ponosno, bez najmanjeg incidenta, paradiraju središtem grada tijekom čega nije zabilježeno niti jedno kršenje javnog reda i mira, nije prosuta niti jedna žlica brašna, bačena čaša, a kamoli da su uništavali tuđu imovinu.

Maturanti 3

Dapače, posuški maturanti mogu biti na ponos svom gradu podno Radovnja, a svojim ponašanjem mogu biti uzor drugima. Na ovaj način, posuški maturanti su pokazali svoju zrelost, i već položili ispit zrelosti. Riječi pohvale na račun ponašanja maturanata smo mogli čuti na ulicama Posušja kao i od djelatnika u školi.

Maturanti 2

Inače, učenici srednjih posuških škola su vrlo aktivni. Sudjeluju u mnogobrojnim akcijama, bilo one humanitarnog  kao pomoć osobama s posebnim potrebama, drugim institucijama ili privatnim osobama, posebno u dane Božića i Uskrsa, ili nekog drugog karaktera poput akcija čišćenja škole i dragovoljnog darivanja krvi. A uz sve to uspijevaju sudjelovati na raznim obukama, seminarima, radionicama i natjecanjima, i to vrlo uspješno.

Posušje.net

OGLASI

Loading