Select Page

Taekwondo klub „Poskok“ Posušje održao izvještajnu redovnu skupštinu i izbornu sjednicu skupštine kluba

Taekwondo klub „Poskok“ Posušje održao izvještajnu redovnu skupštinu i izbornu sjednicu skupštine kluba

Taekwondo klub „Poskok“ Posušje u četvrtak je u kinodvorani u Posušju održao svoju izvještajnu redovnu skupštinu, ali i izbornu sjednicu skupštine kluba.

Za predsjednika kluba ponovo je izabran Petar Boban, za predsjednika skupštine ponovo je povjerenje dobio Andrija Jukić, za tajnika kluba je imenovana Kristina Zlomislić, novi sastav Upravnog odbora kluba čine Marinko Bešlić, Zvonko Landeka, Jozo Grubišić, Ante Kraljević, Draželjko Tokić i Marinko Crnogorac, dok su članovi Stegovnog povjerenstva Martina Boban, Slobodan Galić i Danijel Boban.  

Na dnevnom redu redovne izvještajne skupštine usvojeno je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2020. godinu.  Predsjednik Taekwondo kluba „Poskok“ Posušje Petar Boban je govoreći o radu u prošloj godini kazao da se u klub upisalo novih 55 članova, a tijekom 2020. godine u klubu je treniralo između 110 do 130 članova. Članovi kluba tri puta su nastupali pod imenom kluba, nastupali su na jednom međunarodnom natjecanju, Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine i Prvenstvu Bosne i Hercegovine, te kao članovi seniorske reprezentacije BiH, nastupali su na Europskom seniorskom prvenstvu. Osvojeno je ukupno 27 medalja, od toga 12 zlatnih, 9 srebrnih i 6 brončanih. Natjecatelji ovoga kluba proglašavani su tri puta najboljima na turnirima, a klub je osvojio i šest pehara za ekipne uspjehe. Klub je također u 2020. godini dobio tri prvaka Federacije i dva prvaka BiH. Seniori su ekipno drugi u državi i treći u Federaciji, dok su kadetkinje prve u Federaciji.

Govoreći o trenerskim snagama, Boban je kazao da u klubu djeluju tri trenera: Petar Boban, Martina Boban i Danijel Boban, te da povremeno pomažu i članovi kluba Mihaela Senjak, Karlo Galić i Lucija Bašić. U trenerski rad bili su uključeni i stariji članovi kluba: David Dumančić, Mate Dragoja, Ilija Jukić ii Antonio Bešlić, a tijekom studenog i prosinca u pripremama za polaganje asistirali su i mlađi članovi kluba: Klara Grubišić, Marta Grubišić, Rafaela Čutura, Lucija Miličević i Filipa Bašić.

U klubu je tijekom prošle godine održano 6 polaganja za viša učenička zvanja koja je položilo 135 članova kluba. Na skupštini su tako dodijeljene diplome za crne pojaseve članovima kluba koji su položili tijekom prošle godine. Diplome su primili Sara Grubišić, Mate Dragoja, Ilija Jukić, Matej Bešlić i Antonija Bešlić, dok je Petar Boban primio diplomu za crni pojas četvrti dan.

Dvoje članova kluba Športski savez općine Posušje je nagradio priznanjima. Tako je Sara Grubišić proglašena za najuspješniju juniorku, a Antea Kraljević za najuspješniju kadetkinju u 2020. godini u općini Posušje.

No, ono što je također obilježilo rad kluba u prošloj godini je početak radova na proširenju Taekwondo doma. Naime, klub je s općinom Posušje potpisao ugovor o zakupu prostorija (260 m2)na prvom katu južne tribine stadiona Mokri dolac te krenuo s adaptacijom. Prema riječima predsjednika kluba Petra Bobana, veliki je to projekt na kojem će klub raditi idućih nekoliko godina, a s ciljem povećanja kapaciteta u smislu primanja novih članova, ali i kvalitetnije organizacije termina treninga. Projekt je to koji klub samostalno ne može iznijeti, stoga se uvelike uzdaju u pomoć općine, županije, nadležnih ministarstava Federacije, kao i mnogih sponzora i gospodarstvenika.

Tijekom sjednice usvojen je plan rada i financijski plan za tekuću 2021. godinu.

Sjednici su po prvi puta nazočili i predstavnici općine – načelnik Ante Begić i predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić.

Posušje.net/Radioposusje.ba

OGLASI

Loading