Select Page

TAEKWONDO: Mihaela Senjak i Ivona Galić nastupile na Croatia open 2015.

TAEKWONDO: Mihaela Senjak i Ivona Galić nastupile na Croatia open 2015.

U Subotu i nedjelju 7 i 8. Studenog 2015 godine održao se Croatia open 2015, najveći taekwondo turnir u ovom dijelu Europe G1 statusa na kojem je nastupilo oko 1400 natjecatelja iz 55 zemalja cijelog svijeta.

Tkd poskok

Turnir je bio namijenjen uzrasnim muškim i ženskim kategorijama kadeta, juniora i seniora. Nastupila su mnoga poznata imena sa svjetske scene seniorskog taekwondoa koji su skupljali bodove za odlazak na nadolazeće OI u Brazilu 2016 godine.

tkd poskok 3

Na ovom turniru su sudjelovale i dvije članice taekwondo kluba „Poskok“ iz Posušja koje su nastupile za taekwondo klub „Imotski“. Mihaela Senjak je nastupila u kategoriji juniorki do 46 kilograma gdje je izgubila u borbi za medalju te zauzela 5-8 mjesto. Ovo je za Mihaelu prvo iskustvo na ovako velikom natjecanju gdje je uspjela pružiti jako dobru borbu ali ne i dovoljnu za pobjedu protiv prvoklasnih boraca iz Europe. Ivona Galić je nastupila u kategoriji juniorki do 49 kilograma i ovo je njezin prvi nastup nakon ozljede koja se dogodila na ovom turniru prošle godine. Ivona je u pred kolu poražena od predstavnice Poljske. Za Imotski su nastupile i natjecateljice Stela Kavelj i Matea Kolovrat koja je u kategoriji juniorki do 49 kilograma osvojila broncu.

tkd poskok 2

 

“Zbog još uvijek neriješenih problema u taekwondo Savezu BiH a jako strogih pravila u svjetskoj i europskoj taekowndo asocijaciji klubovi u BiH nemaju potrebne licence za nastupe na ovakvim turnirima pa je nastup za prijateljske klubove iz Hrvatske jedina mogućnost za izlazak natjecatelja iz BiH na europsku i svjetsku taekwondo scenu. Zahvaljujemo se taekwondo klubu Imotski na pripremama i suradnji a našem sponzoru BGL COMMERC na nesebičnoj pomoći” – rekao je za naš portal Petar Boban, trener poskoka.

Posušje.net

OGLASI

Loading