Select Page

TAEKWONDO: Petar Boban na Međunarodnoj konferenciji

TAEKWONDO: Petar Boban na Međunarodnoj konferenciji

Nakon sudjelovanja na stručnom seminaru za licenciranje sudaca i trenera u Taekwondo savezu BiH i održavanja taekwondo prezentacija u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju glavni trener taekwondo kluba „Poskok“ sudjelovao je na 13. Godišnjoj međunarodnoj konferenciji kondicijske pripreme sportaša i na međunarodnom seminaru o prevenciji i rehabilitaciji sportskih ozljeda.

Seminari su održani 27 i 28. Veljače te 01. Ožujka 2015 godine u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Udruge kondicijskih trenera hrvatske i Međunarodne europske udruge kondicijskih trenera. Predavanja su bila namijenjena trenerima, kineziolozima, fizioterapeutima itd. i trajala su tri dana Teme seminara su bile prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda, što je često jedan od glavnih čimbenika uspjeha u sportu. Svoja iskustva i znanja sa više od 500 sudionika seminara iz zemalja regije podijelili su mnogi poznati stručnjaci iz oblasti kondicijske pripreme sportaša, medicine, fizioterapije, psihologije i komunikologije. Neki od njih su prof. Joško Vlašić trener i otac poznate atletičarke Blanke Vlašić, Slaven Hrvoj kondicijski trener Marina Čilića, Mario Možnik poznati hrvatski gimnastičar, dr.sc.Toni Caparros kondicijski trener španjolske košarkaške reprezentacije, doc.dr.sc. Mario Tomljanović poznati kondicijski trener, dr.med. Zoran Bahtijarević dugogodišnji doktor hrvatske nogometne reprezentacije i mnogi drugi.

10497443_635517109909402_5696650489792623312_o

“Nakon što smo kroz protekle godine puno uložili u uvjete rada u klubu uredivši taekwondo dom i tako povećali i članstvo u klubu gdje sad trenira više od 100 djeca od 3 do 23 godine, sportske rezultate doveli na najviši nivo do sada postavši prvaci BiH u 2014 godini te uključili neke od članova studenata u trenerski i sudački kadar, ove godine želimo u klubu potkovati se što je više moguće stručnim znanjem i iskustvom. Osim taekwondo treninga u pripremi sportaša a i početnika za uspješno bavljenje sportom jako je bitna kondicijska priprema i pravilna prehrana u životu sportaša. Znajući to kao glavni trener i predsjednik kluba želim u narednom periodu što više ulagati i usavršavati se u tom smjeru i to znanje prenositi na mlađe trenere a i same sportaše. Sudjelujući na ovoj Konferenciji i seminaru kao i na dosadašnjim na kojima sam sudjelovao obogatio sam se znanjem i iskustvom koje želim primijeniti u klubu da bi naši članovi dobili što bolje uvjete za rad i napredak, da se mogu baviti sportom kroz cijeli život a i ako prestanu da im vrijeme provedeno u našem klubu ostane pozitivno i ugodno iskustvo. Smatram da trenerski posao nije samo posao već i poziv i da svaki trener mora biti spreman na cjeloživotno učenje i usavršavanje sebe, mora biti spreman priznati greške i učiti iz njih, učiti iz iskustava i pogrešaka drugih i stečeno znanje i iskustvo nesebično podijeliti sa drugima. Ovo je samo prvi korak u ovom smjeru stručnog usavršavanja, osobno sam stekao poznanstva i razgovarao o suradnji na nekim znanstvenim projektima sa poznatim stručnjacima sa Sveučilišta u Splitu u kojima će sudjelovati naši sportaši uz poznata imena iz sporta kao što su između ostalog i sestre Zaninović.” – kazao je trener TKD kluba Poskok iz Posušja, Petar Boban.

U tijeku su i upisi novih članova koji će trajati do kraja Ožujka pa svi koji žele mogu doći u naš klub vidjeti i probati trenirati taekwondo. Zbog mogućnosti grupnih treninga svi članovi su podijeljeni u grupe ovisno o starosnoj dobi kao i drugim čimbenicima da bi proces treninga bio što učinkovitiji i prilagođen svima. Tako imamo grupu od 3 do 6 godina gdje djeca već od vrtićke dobi mogu kroz prilagođeni trening (igru) stjecati prva motorička znanja, socijalizirat se u radu sa drugom djecom, učiti obrasce ponašanja te prva znanja o zdravoj i pravilnoj prehrani. Sve ostale informacije se mogu dobiti u klubu za vrijeme treninga.

Posušje.net

OGLASI

Loading