Select Page

Ne odustajemo od šest pozicija, naše je Ministarstvo financija

Ne odustajemo od šest pozicija, naše je Ministarstvo financija

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović kazao je danas novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, da će sljedećeg tjedna biti formirano Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH.

– Sljedeće dane iskoristit ćemo za komunikaciju unutar mogućih različitih pogleda na parlamentarnu većinu, a cilj nam je u ponedjeljak imati jasan stav i krenuti u implementaciju struktura vlasti – rekao je Čović.

Podsjetio je kako je njegov jedini partner Stranka demokratske akcije (SDA) te da je njihov stav da HDZ-u u Vladi FBiH pripadne šest ministarskih mjesta, među kojima mora biti i Ministarstvo financija FBiH.

– Kompromis bi se mogao tražiti u nekim drugim resorima, ali ne i u tom ministarstvu, jer ako bošnjačkoj strani pripadnu mjesta predsjednika vlada na državnoj i federalnoj razini, onda se mora uspostaviti određena infrastruktura – objasnio je Čović.

Također je naglasio kako je politička situacija u BiH preozbiljna te da HDZ ima odgovornost, jer je apsolutni pobjednik unutar svog naroda.

OGLASI

Loading