Select Page

Tihomir Orešković: ‘Pozivam Karamarka i Petrova da se povuku s dužnosti’

Tihomir Orešković: ‘Pozivam Karamarka i Petrova da se povuku s dužnosti’

14:13 – Premijer je podsjetio kako reforme idu dalje, a kao primjer je naveo da je počela prodaja Končara za 360 milijuna kuna ‘i to je samo jedan primjer na kojem radimo na području reformi’.

Osvrnuo se na priče o novim izborima te kazao kako je uvjeren da će se sljedećih tjedana o tome dosta pričati, međutim u interesu građana izbori nisu sada u interesu jer koštaju, a tako bi izgubili, podjeća, na području povlačenja novca iz EU fondova.

‘Ovu situaciju možemo srediti. Uvjeren sam da će ova godina biti sjajna godina za Hrvatsku. Ovo će biti bitka za Hrvatsku i ljudi će donijeti najbolje odluke za interese Hrvatske i zajedno ćemo ići samo naprijed’, zaključio je premijer.

14:10 – Politička situacija počela je, naglasio je premijer, ugrožavati vitalne nacionalne interese. To se moglo vidjeti, podsjetio je, ovog tjedna pri plasiranju obveznica u Londonu. ‘Ja sam odlučio i odgodio prodaju jer nije bilo u našem interesu da se zadužimo po kamatama koje su nam nudili. Ja sam Mariću rekao: nećemo sad prodati nećemo plasirati obveznice, proračun se puni. Mislim da je to bila pametna odluka za državu’, poručio je.

Premijer je poslao važnu poruku o odnosu dva potpredsjednika. ‘Odnosi Karamarka i Petrova postali su preveliki teret za Vladu i Republiku Hrvatsku, uložili smo veliki napor da se poprave, zato pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti u interesu Republike Hrvatske’, rekao je.

14:08 – ‘Prvo i osnovno ne dajem ostavku, niti sam to planirao. Tu sam za građane’, kazao je premijer na samom početku presice.

dnevnik.hr

OGLASI

Loading