Select Page

TKD: Radionica “Samopouzdanje je bitno”

TKD: Radionica “Samopouzdanje je bitno”

U ponedjeljak 12.03.2018. u taekwondo klubu „Poskok“ iz Posušja održala se interaktivna radionica na temu samopouzdanja u sportu pod nazivom „Samopouzdanje je bitno“.

Radionicu je vodila profesorica Anamarija Lončar a sudionici su bili treneri i natjecatelji taekwondo kluba „Poskok“ koji se pripremaju za nastup na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Tema je bila jako zanimljiva i svi su sudionici bili jako zainteresirani za sudjelovanje. Sudjelovalo je 25 osoba, sportaša i trenera koji su kroz različite zadatke saznali više o pojmu samopouzdanje i kako na njega utjecati i razvijati ga da bi se postigli bolji rezultati kako u sportu tako i u svakodnevnom životu. Radionica je trajala 60 minuta i po reakcijama sportaša a kasnije i njihovih roditelja imala je jako dobar učinak pa se planira nastavak suradnje taekwondo kluba „Poskok“ i gđe. Anamarije.

20180312_211346

“Radionica koja je provedena sa mladim sportašima Tekwando kluba Poskok Posusje jedna je od mogucih intervencija na planu samopouzdanja. Svrha radionice bila je osnaživanje pozitivne slike o sebi te smanjivanje straha od javnog nastupa.
Sudionici radionice dobili su uvid u različite vježbe za jačanje samopouzdanja i iskustveno ih doživjeli te isto tako osvjestili važnost samopouzdanja u kompetitivnim sportskom okruženju. Takoder, mogu samo iskazati izuzetno zadovoljstvo ostvarenom suradnjom” – Anamarija Lončar, prof. psihologije

20180312_213825

“Mi jako puno ulažemo u razvoj sustava treninga a ovo je jedan jako bitan dio tog sustava. Mišljenja sam da smo trebali i ranije krenuti sa ovakvim radionicama ali nije ni sada kasno jer imamo jako nadarenih sportaša kojima će sigurno koristiti. Činjanica je da osobe iz manjih sredina imaju niži stupanj samopouzdanja prilikom nadmetanja sa osobama iz većih sredina koje su razvijenije i već godinama jako puno ulažu u razvoj svih komponenti bitni za uspjeh, a mi se svakodnevno susrećemo sa tim situacjama i želimo maksimalno uložiti da naši sportaši se izgrade u vrhunske natjecatelje ali i ljude. U subotu 17.03.2018. naši natjecatelji nastupiti će na Državnom prvenstvu u Brčkom i vjerujem da će se već tada vidijeti rezultati. Nastavit će mo suradnju sa profesoricom Anamariom Lončar a ovom prilikom joj se zahvaljujem u ime svih članova i uprave kluba” – Petar Boban, predsjednik kluba

20180312_212407

Posušje.net

OGLASI

Loading