Select Page

Tradicionalno velika potpora HDZ-u BiH u Rastovači

Tradicionalno velika potpora HDZ-u BiH u Rastovači

U srijedu, 28. rujna u sportskom centru “Pod lokvom” u Rastovači, održan je posljednji u nizu predizbornih skupova Hrvatske demokratske zajednice BiH.
Započeo je intoniranjem himne svih Hrvata “Lijepa naša”, a minutom šutnje odana počast svim preminulim i poginulim hrvatskim braniteljima kao i članovima HDZ-a BiH.

U ime domaćina okupljene je pozdravio  predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Rastovača Frano Lebo te im je poželio dobrodošlicu.

Potom je uslijedilo prikazivanje video prezentacija u kojoj je navedeno sve ono najbitnije sto se radilo na prostoru općine Posušje u posljednje četiri godine, ali i na razini ŽZH, kao i razini Federacije BiH i BiH.

Nazočnima se u nastavku obratio i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Posušje Ivica Pavković. Spomenuo je najbitnije projekte koji su se radili u posljednje četiri godine na prostoru općine Posušje i Županije Zapadnohercegovačke, kao i na planove u budućem četverogodišnjem mandatu. Poseban naglasak je stavio na demografske mjere na koje je HDZ BiH posebno ponosan. Naglasio je važnost izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH i domova naroda kao i na potrebu besprekidne borbe za konstitutivnost Hrvata u BiH. Pozvao je nazočne da što više motiviraju članove svojih obitelji, ali i sumještane da izađu na glasovanje, jer se na taj način šalje poruka kao jasan odgovor na unitarističku politiku koja dolazi iz Sarajeva.

Na kraju su predstavljeni i kandidatu s liste HDZ-a BiH s područja naše općine koji će sudjelovati na sljedećim Općim izborima. Na listi za Zastupnički dom PS BiH je Zvonimir Širić; Zastupnički dom Parlamenta FBiH Mate Lončar te Skupštinu ŽZH: Ivica Pavković, Damir Jurišić, Mario Knezović, Kristina Milas i Anamarija Kovač. Predstavljeni su i nositelji svih listi, kao i kandidati koalicijskih partnera koji su iz Posušja.

Po završetku službenog dijela, veliki broj članova, simpatizera i prijatelja HDZ-a BiH nastavio je druženje u prostoru sportskog centra.

Ususret Općim izborima u BiH koji će se održati sljedeće nedjelje, 2. listopada 2022., koristimo i ovu priliku pozvati birače s područja
općine Posušje da u što većem broju izađu na birališta. Samo tako možemo izboriti svoju ustavnu jednakopravnost i izboriti se za kvalitetniji život svakog Hrvata na ovim prostorima.

Zajedništvom do pobjede!

OGLASI

Loading