Select Page

“Zvizdanu” drugo mjesto na 18. Međunarodnom festivalu klapa u Perastu

“Zvizdanu” drugo mjesto na 18. Međunarodnom festivalu klapa u Perastu

Dodjelom nagrada sinoć je zatvoren 18. Međunarodni festival klapa Perast.

U kategoriji muške klape i nove klapske pjesme nastupili su klape: ,,Mriža“, ,,Asa Voce“, ,,Libero“, ,,Valdibora“, ,,Štiglići“, ,,Zvizdan“, ,,Contra“, ,,Camerton“ i ,,Uzorita“.

U kategoriji muške klape po ocjeni stručnog žirija prvo mjesto osvojila je klapa ,,Contra“ iz Splita, drugo ,,Zvizdan“ iz Posušja, a treće ,,Valdibora“ Rovinj dok je po ocijeni publike najbolja klapa ,,Štiglići“ iz Podgorice.

Za kategoriju nova klapska pjesma za najbolji tekst, prema ocjenama posebnog žirija prvo mjesto dobila je pjesma ,,Stol dida moga“, drugo „Moltva za more“, a treće ,,Ljubav od luše“. Nagradu za debitantski nastup dobili su ,,Primorkinje“ iz Budva, ,,Štiglici“ iz Podgorice i ,,Marineri“ iz Kotora.

Prema ocjenama stručnog žirija najbolja crnogorska klapa je ,,Bellezza“ iz Tivta. Dok su nagrade za najbolju kompoziciju dobili Vedran Bonočić, Duško Tambača, Milan Kovačević i Marko Šimić.

Podsjetimo, u natjecateljskom dijelu u kategoriji ženske klape, koje je održano preksinoć prvo mjesto po ocjeni publike i stručnog žirija pripalo je klapi ,,Luše“ iz Splita, drugo klapi ,,Bellezza“ iz Tivta , a treće mjesto klapi ,,Uzorita“ iz Sukošana.

Stručni žiri je radio u sastavu Mojmir Čačija-predsjednik, Zlata Marjanović, Mario Katavić, Zorana Larković, Marina Dulović, Jasminko Šetka i Vladimir Begović. Dok su članovi posebnog žirija koji su birali najljepše stihove u kategoriji nove klapske pjesme bili Tina Braić Ugrinić, Maja Grgurović, Vjera Banićević i Mila Moškov.

(Radio Kotor)

OGLASI

Loading