Select Page

Treća sreća za Mostar: Sjednica prekinuta, poznat i datum nastavka

Treća sreća za Mostar: Sjednica prekinuta, poznat i datum nastavka
Sjednica Gradskog vijeća Mostara, na kojoj se trebao birati gradonačelnik, prekinuta je te će biti nastavljena u ponedjeljak, 15. veljače.

Sjednica je počela stankom koju je zatražio BH blok (SDP BiH, Naša stanka) radi konzultacija vezano za njihov prijedlog da se uvede institut rotirajućeg gradonačelnika.

Nakon jednosatne stanke vijećnici su se vratili na svoja mjesta nakon čega je Irma Baralija (Naša stranka) predložila da se treći nastavak 1. sjednice odgodi za 15. veljače u 16:00 sati što su vijećnici većinom glasova podržali.

Ako Mostar u ponedjeljak konačno dobije gradonačelnika, nakon toga će biti održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda, a to je Odluka o usvajanju privremenog financiranja Grada Mostara na što je upozorio vijećnik Hrvatske republikanske stranke Slaven Bevanda.

Predsjednik GV-a Ivan Zelenika pozvao je sve političke stranke koje participiraju u Gradskom vijeću da konačno preuzmu odgovornost koju su dobili od građana.

Podsjećamo, prije dva dana obavljen je prvi krug glasovanja za mostarskog gradonačelnika u kome su najviše glasova dobili Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar).

U drugom krugu glasovanja potrebna je dvotrećinska većina, a ako ni jedan od dva preostala kandidata ne dobije toliku potporu, slijedi treći krug u kojem je dovoljna jednostavna većina. U slučaju izjednačenog rezultata gradonačelnik će postati mlađi kandidat.

OGLASI

Loading