Select Page

TURNIR MZ: Donosimo nekoliko statističkih podataka

TURNIR MZ: Donosimo nekoliko statističkih podataka

Izdvojili smo nekoliko statističkih podataka prije početka odigravanja utakmica osmine finala Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje.

Samo dvije ekipe su po skupinama ostvarile sve četiri pobjede, a to su bile ekipe Vira i Čitluka. Upravo je momčad Čitluka bila najefikasnija što se tiče postizanja golova. Njihovi napadači su bili precizni čak 27 puta, što je malo manje od sedam golova po utakmici. Najtvrđu obranu na turniru je imala momčad Gradca koja je u četiri utakmice primila šest golova. Zanimljivo je što bi se najbolji napad (Čitluk) i najbolja obrana (Gradac) mogli susresti već u četvrtfinalu, ukoliko obje ekipe uspješno prođu prepreke u osmini finala.

Neslavne brojke vezane su za dvije gradske momčadi. Grad je ekipa koja je postigla najmanje golova po skupinama, njihovi napadači su ih postigli „samo“ šest, dok je najviše puta loptu iz mreže vadio vratar ekipe Grada Centar i to 29 puta.

U odnosu na prošle godine osvježenje ovogodišnjeg turnira je svakako ekipa Gornjih Jukića, dok su najviše podbacile Landeke koje su prošlih godina stizale do same završnice.

Isto tako, zanimljivo je da su neke momčadi prošle u osminu finala unatoč visokoj negativnoj gol razlici Batin Zagomile (9-22), Batin (8-20) i Donji Jukići (8-19).

Posušje.net

OGLASI

Loading