Select Page

Turnir škola košarke u Posušju pripao djevojkama iz Imotskog

Turnir škola košarke u Posušju pripao djevojkama iz Imotskog

U organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Posušje ove subote je u Gradskoj športskoj dvorani u Posušju održan turnir u košarci koji je okupio preko 40 djevojčica uzrasta 2011. godište. Nastupili su ŽKK „Rea“ iz Imotskog, ŽKK „Tomislav“ iz Tomislavgrada, te članice Ženskog košakaškog kluba Posušje podjeljene u dvije skupine – djevojke iz Posušja i djevojke iz Rakitna.

U zanimljivom nadigravanju, finalnu utakmicu izborile su natjecateljice iz Rakitna i Imotskog. Finale je pripalo natjecateljicama škole košarke iz Imotskog koje su pobjedile rezultatom 27:23. Mislav Patrlj, trener u ŽKK „Rea“ Imotski je kazao da je finale bilo napeto, ali da je vrijednost ovakvih turnira u skupljanju iskustava kod natjecateljica. „Mi smo na kraju bili malo spretniji i pobjedili. Posušje uvijek ima dobru organizaciju ovakvih turnira i uvijek budemo lijepo ugošćeni. Mislim da je ovaj turnirski način igranja bolji nego liga. Čini mi se da je bolje za razvoj djece. Bilo bi stvarno super kada bi ovakvih turnira bilo više i u Dalmaciji u u Hercegovini“, kazao je Mislav Patrlj, trener u ŽKK „Rea“ Imotski.

ŽKK „Tomislav“ iz Tomislavgrada je posljednje plasirana ekipa ovog turnira. No, Marko Drmić, trener u ovom klubu smatra da je rezultat u ovim uzrastima ipak manje važan. „Mi smo na kraju bili četvrti, ali rezultat nam je u drugom planu. Vrijednost ovakvih turnira je u okupljanju i promoviranju sporta košarke koja je ovdje u Posušju bolje ogranizirana nego možda u drugim mjestima. Svakako Posušje ima više djece uključene u ovaj sport. U drugim sredinama uglavnom treba znatno raditi da se dođe do ovog broja. Mario je ovo u Posušju napravio baš super“, kazao nam je Marko Drmić, trener ŽKK „Tomislav“ iz Tomislavgrada

Iz pobjedničke škole košarke, iz Imotskog je i najbolji strijelac turnira kojim je proglašena Ela Patrlj. Utakmica za treće mjesto odigrana je iz između Posušja i škole košarke iz Tomislavgrada. Rezultatom 38:21 bolje su bile košarkašice iz Posušja. Njihova igračica Marta Oreč dobila je priznanje za najbolju igračicu turnira

Ovaj turnir u Posušju je, podsjetimo još jednom, bio turnir škola košarke. Tako su, iako pod vodstvom istog kluba – Ženskog košarkaškog kluba Posušje u dvije natjecateljske skupine nastupile igračice iz Rakitna i Posušja koje su pokazale borbenost i lijepu košarku svoga uzrasta.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading