Select Page

Braća Sinković zlatni u dvojcu na pariće!!!

Braća Sinković zlatni u dvojcu na pariće!!!

Braća Martin i Valent Sinković olimpijski su pobjednici u velsanju, u disciplini dvojca na pariće osvojili su u sjajnoj utrci prvo mjesto ispred Litve i Norveške. U utrku su Sinkovići ušli kao apsolutni favoriti, uostalom bez poraza su otkako zajedno veslaju, no finalna utrka Olimpijskih igara uvijek nosi poseban izazov, kao i posebne opasnosti.

Utrka je bila baš zanimljiva, Hrvatska je dominirala, makar je bio trenutak krizi u trećoj četvrtini staze kada su Litvanci u jednom trenutku prešli u vodstvo. Ipak, uslijedio je sjajan finiš Sinkovića koji su “brzinom svijetlosti” ušli prvi u cilj.

Hrvatska ima još jednu zlatnu olimpijsku medalju. To je najveći uspjeh hrvatskog veslanja u povijesti!

Naša je posada povela od samog početka. Sjajnim startom odlijepila se od konkurenata. Braću Sinković pratila je litvanska posada. Na prvom prolazu, na 500 metara Hrvatska je bila prva s 87 sekundi prednosti ispred Litvanaca, na trećoj poziciji bila je Norveška.

Litvanska posada je u nastavku utrke pritiskala hrvatsku posadu. Na tisuću metara Hrvatska je vodila i dalje, Litva je bila na zaoostatku od samo 23 stotinke sekunde. U jednom trenutku, negdje na 1200 metara Litva je došla u vodstvo, minimalno, ali vodstvo. Sinkovići su teško odgovarali na pritisak Litve.
Na 1500 Litva je imala prednost od 66 stotinki sekundi. I krenuo je hrvatski pritisak, odgovorili su sjajno na izazov Litve, doslovce su poletjeli, prestigli Litvu i dosegli vodstvo od pola dužine čamca.

Izvanredno zanimljiva utrka je hrvatska posuda režirala po svom scenariju. Braća Sinković osvojili su zlatnu olimpijsku medalju! U sjajnoj završnici.

OGLASI

Loading