Select Page

TUŽITELJICA GLUŠAC: Ovo je akcija godine, dokazi protiv osumnjičenih ne mogu biti jači

TUŽITELJICA GLUŠAC: Ovo je akcija godine, dokazi protiv osumnjičenih ne mogu biti jači

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s Tužiteljstvom BiH od jutros provodi akciju kodnog naziva “Gibraltar” na području nekoliko bh. gradova u kojoj je uhićeno sedam osoba.

Uhićeni se sumnjiče za nekoliko kaznenih djela među kojima su organizirani kriminal, financijski kriminal i korupcija, pranje novca, porezna utaja, carinska prijevara, davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi, kao i druga kaznena djela.

Jaki dokazi

Tužiteljica Dragica Glušac, koja će voditi ovaj slučaj pred Sudom BiH, kaže da raspolaže jakim dokazima protiv osumnjičenih osoba.

– Ovdje se radi o akciji godine sa jako ozbiljnim djelima i visokim iznosima. Počinje saslušanje osumnjičenih i to je ono što vam mogu sada reći, kaže tužiteljica Glušac za Klix.ba.

– Dokazi ne mogu biti jači. Pismeni dokazi su najjači i najpouzdaniji. Najvažnija je papirologija koju imamo u ovom slučaju, dodala je ona.

Iz Tužiteljstva BiH je jutros priopćeno da SIPA realizira uhićenje osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala među kojima su direktor marketinške agencije S.V.R.S.ANeven Kulenović (1967.), zatim Belma Kulenović (1972.), Sanjin Kulenović (1970.), također iz S.V.R.S.A., zamjenica generalnog direktora Pink BH Lajla Torlak (1978.), direktor Mreže Plus Darko Aleksić (1965.), te osumnjičeni direktor agencije Mita, Ejub Kučuk (1973.) i vlasnik agencije Fabrika, Senad Zaimović (1964.) kao i visoki dužnosnici telekom kompanije “Eronet”, među kojima direktori Stipe Prlić (1958.) i Zoran Bakula (1964.).

abcportal.info

OGLASI

Loading