Select Page

U BiH potvrđeno 10 novih slučajeva koronavirusa

U BiH potvrđeno 10 novih slučajeva koronavirusa

Prema posljednjim informacijama nakon testiranja 442 uzorka na dva velika klinička centra u Sarajevu i Banjoj Luci ukupno je potvrđeno 10 novih slučajeva koronavirusa.

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić jutros je priopćio rezultate testiranja na koronavirus u posljednja 24 sata u tom entitetu. Od 343 testirana uzorka u RS-u sedam je pozitivnih i to dva u Bijeljini i po jedanu Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Kotor Varošu, Istočnoj Ilidži i Tesliću. Radi se o tri žene i četiri muškarca, piše Klix.ba. 

Također potvrđeno je da je zaražena još jedna doktorica na UKC Banja Luka, a riječ je o vanjskom kontaktu. Ukupno je u tom entitetu zaraženo 13 zdravstvenih radnika.

S ovim podacima u entitetu Republika Srpska je ukupno 274 zaraženih koronavirusom, s tim da se oporavila 21 osoba, a pet ih je preminulo. U RS-u je od početka pandemije testirano ukupno 2.320 uzoraka.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tijekom noći su testirana 33 uzorka zaposlenih na KCUS-u od čega je pozitivan jedan administrativni radnik. Potom je testirano još 66 uzoraka iz Sarajeva, Tešnja, Zavidovića, Vogošće, Ilidže, Goražda i Kaknja. Od toga dva su uzorka pozitivna i to iz Sarajeva (Novi Grad) te Tešnja, gdje je riječ o 53-godišnjem muškarcu, suprugu žene koja je ranije smještena u izolatorij.

U BiH do sada je najviše zaraženih u Banjoj Luci i to 172, dok u ostalim gradovima u našoj zemlji taj broj još uvijek ne prelazi 30.

vecernji.ba 

OGLASI

Loading