Select Page

ARAPOVIĆ PORUČIO: U sljedećih petnaest do trideset dana vrhunac epidemije u BiH

ARAPOVIĆ PORUČIO: U sljedećih petnaest do trideset dana vrhunac epidemije u BiH

Mostar je jedan od najugroženijih gradova u BiH kada je riječ o broju oboljelih od korona virusa. 

Dr. Jurica Arapović, specijalist infektologije s Klinike za infektivne bolesti Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar (SKB) kaže za Radio Slobodna Europa kako se epidemija u Bosni i Hercegovini “zahuktava”.

– Epidemija se u BiH zahuktava i sigurno će trebati još petnaestak ili 30 dana da dođemo do nekog vrhunca, a onda će se sa pooštrenim mjerama morati građanstvo uozbiljiti. Mislim da i sada građanstvo ima ozbiljan pristup i mislim kako uz poruke ‘ostani doma’, poštivanje samoizolacije, nema migracija između gradova i općina, posjeta obiteljima starijima, ako se to poštuje, prije ćemo doći do vrhunca i prije ćemo izaći iz ove pandemije, poručio je dr. Arapović. 

Prema njegovim riječima, najvažnije je spriječiti nepotrebno kretanje. 

– Vrhunac u BIH ne znam kada će biti, sve ovisi o nama. Škole su prestale sa radom, fakulteti, nema migracije djece, zabranjena su putovanja djeci. Međutim, ako se sjetite, bilo je kršenja takvih mjera. Ne smijemo dozvoliti da građanstvo krši te naredbe, a građanstvo moramo svakodnevno informirati o novim mjerama i trenutnom stanju u državi, naglasio je dr. Arapović.

vecernji.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading