Select Page

U budističkom hramu pronađeno 40 smrznutih mladunaca tigra

U budističkom hramu pronađeno 40 smrznutih mladunaca tigra

Tajlandska policija pronašla je 40 smrznutih mladunaca tigra u zloglasnom budističkom hramu u provinciji Kanchanaburi.

Budistički hram je posljednjih godina atraktivna turistička destinacija zbog velikog broja zainteresiranih posjetitelja kojima je dozvoljeno fotografiranje s mladuncima tigra. Monasi su turistima dozvoljavali i hranjenje tigrova uz “malu naknadu”, iako su vlasti to zabranile.

Iako se hram godinama promovirao kao “rezervat divljih životinja”, tajlandska policija pokrenula je istragu zbog sumnje o povezanosti s trgovinom životinja i njihovim zlostavljanjem.

Adisorn Nuchdamrong, zamjenik generalnog direktora Odjela za nacionalne parkove Tajlanda, potvrdio je kako je u policijskoj raciji pronađeno 40 mladunaca tigra čije fotografije su objavljene.

Prema njegovim riječima, iz hrama su izmještena 52 tigra od njih 137.

Etička grupa za tretman životinja Tajlanda priopćila je kako je hram “pakao za životinje” te apelirala na turiste da prestanu posjećivati to mjesto.

Tajlandske vlasti pojačale su napore na sprječavanju trgovine divljim životinjama jer je ova jugoistočna azijska zemlja dugo vremena bila centar ilegalne trgovine.

Na crnom tržišu u ovoj zemlji može se naći slonovača, egzotične ptice, sisavci i gmizavci, a dijelovi tigrovog tijela su najtraženiji i najskuplji.

veecrnji.ba

OGLASI

Loading