Select Page

U Drinovcima održano drugo kolo SPARK Herzegovina MTB Lige 2015.

U Drinovcima održano drugo kolo SPARK Herzegovina MTB Lige 2015.

„SPARK MTB Liga Hercegovine“ jučer je u Grudama okupila preko 400 biciklista sa biciklijadom koja je u 11 sati krenula ispred Sportske dvorane i kretala se dionicom Grude-Sovići-Drinovci u dužini od 18km. Neviđen prizor nepregledne karavane u zapadnoj Hercegovini izmamio je lokalno stanovništvo na ulice koji su se priključivali biciklijadi ili su jednostavno osmjehom i rukom pozdravili ideju.

– Odličan je osjećaj bio dio jedne ovakve manifestacije. Iznimno nam je drago što se biciklijadi priključio ovako velik broj biciklista koji su pristizali iz svih mjesta Hercegovine, kao i iz Hrvatske. Posebno nas veseli jako velik broj obitelji i mlađih naraštaja na biciklijadi, što je svakako jedan pozitivan znak za biciklizam na ovim područijma“, istaknuo je vođa biciklijade, Zvonimir Glavaš.

biciklisti-2-3

Biciklisti su se nakratko zaustavili ispred crkve sv.Mihovila Arkanđela u Drinovcima, gdje ih je dočekala okrijepa i blagoslov koji su primili od fra Sretana Ćurčića. Nakon kratke pauze, karavana se uputila prema jezeru Krenica, gdje je bio i konačan cilj biciklijade.

Drugo kolo „SPARK MTB Liga Hercegovine“ okupilo je preko 60 natjecatelja svih dobnih uzrasta, a naročito je primjetan bio velik broj sudionika u najmlađim kategorijama Početnici/Juniori. S brojkom od 40 sudionika mlađe dobi na utrci organizator je napravio vrhunski posao.

– Prelijepo je vidjeti svu ovu djecu ovdje s nama. Ovo je znak da radimo u pravom smjeru i da iza nas ostaje uzrast koji će nastaviti raditi ono što smo mi započeli. Drugo kolo „SPARK MTB Liga Hercegovine“ okupilo je preko 60 natjecatelja na stazi u Drinovcima, te ovim putem upućujem pozdrave svim sudionicima, izjavio je Robert Glavaš, predsjednik HBK Drinovci.

biciklisti-2-7

Start utrke označen je u 14 sati, a natjecatelji su okušavali svoje snage na stazi dugoj 5,3km. Najjača kategorija Sport vozila je 5 krugova, Seniori 4 kruga, Juniori i Veterani 3 kruga, dok su žene vozile 2 kruga.

Najbrži krug na stazi vozio je Toni Odak (BK Široki) sa vremenom 10:40min, dok je najbrži na stazi bio Filip Kovačić (BK Široki), koji je sa vremenom 54:10min završio 5 krugova, te se zauzeo prvo mjesto na postolju. Drugo mjesto je pripalo Odaku, sa vremenom 55:57min, dok je treće mjesto zauzeo Haris Hrustanović (BK Mostar) sa vrememom 59:59min. Četvrto mjesto je pripalo Luka Vila (BK Mostar) i peto mjesto zauzeo je Danijel Paradžik (BK Mostar).

U kategoriji Seniori se vodila žestoka borba u kojoj je tijekom 4 kruga dominirao domaći vozač Robert Glavaš (HBK Drinovci), no vrućina i velik broj krugova su uzeli svoj danak, te je isti u posljednjem krugu pao na treću poziciju sa vremenom 46:46min. Odličnu vožnju i dobro raspoređenu snagu pokazao je Ivan Cigić (BK Široki), koji je tempirao vožnju i u posljednjem krugu dao maksimum od sebe, te vremenom 46:44min zauzeo prvo mjesto sa sekundom prednosti nad Ivanom Ostojićem (BK Brotnjo). Četvrto mjesto pripalo je Frano Cigić (BK Široki), dok je peto mjesto zauzeo Alem Pilav (BK Mostar).

biciklisti-2-10

U kategoriji Juniori odličnu vožnju su pokazali Ivan Cvitković (BK Mostar) i David Šušak(BK Široki), gdje se borba vodila do posljednjeg kruga. Na kraju je presudilo veće iskustvo, te je prvo mjesto zauzeo Cvitković sa vremenom od 36:04min, dok je Šušak zauzeo drugo mjesto sa sekundom zaostatka. Treće mjesto sa vremenom 39:11min. pripalo je Žarko Miličević (BK Metković). Na četvrtom mjestu završio je Patrik Bilić (BK Ljubuški) sa vremenom 40:25min i peto mjesto Drago Jelić (BK Ljubuški) sa vremenom 41:14min.

U kategoriji Veterani veliko iznenađenje donio je Josip Kiridžija (BK Metković), koji je sa odličnom vožnjom i vremenom 36:04min zauzeo prvo mjesto. Drugo mjesto sa sekundom zaostatka zauzeo je Boris Dodig (BK Mostar), dok je Vedran Vučina (BK Mostar) sa vremenom 38:11 zauzeo treće mjesto. Četvrto mjesto pripalo je Vijeko Franceschi(HBK Drinovci) sa vremenom 39:25min i peto mjesto Mario Ostojić (BK Brotnjo) sa vremenom 40:14min.

U kategoriji Žene prvo mjesto očekivano pripalo je Biljana Krtalić (BK Mostar) sa vremenom 28:13min. Drugo mjesto zauzela je mlada Ana-Maria Grgić (BK Ljubuški) u vremenu 35:20min., dok je treće mjesto pripalo Maria Škobić (BK Mostar) sa vremenom 49:34min. Bitno je napomenuti da je Maria imala puknuće gume u posljednjem krugu, te je zadnja dva kilometra pretrčala uz biciklo i uspjela se plasirati na treće mjesto.

biciklisti-3-10

Najmlađa i najveselija kategorija je oduševila sve prisutne na stazi, no ujedno i pokazala pravi natjecateljski duh. Početnici su vozili dva skraćena kruga u ukupnoj dužini od 5km. Bitno je napomenuti da je organizator poduzeo posebne mjere sigurnosti kad je u pitanju ova kategorija, te zadužio velik broj volontera koji su pazili kritična mjesta, kao i par odraslih vozača koji su vozili uz ovu kategoriju.

Najbrži vozač u kategoriji Početnici bio je Viktor Majić (HBK Drinovci) sa vremenom 6:44min, dok je drugo mjesto pripalo Žarko Soldo (BK Široki) sa vremenom 6:45min i treće mjesto Marino Topić (BK Široki) sa vremenom 7:00min. Četvrto i peto mjesto uzeli su Tomo Sopta (BK Široki) i Ante Boban (BK Grude). Inače, kako pravila nalažu, među djecom nije vršena podjela, tako da su sva djeca koja su sudjelovala na utrci nagrađena sa plaketom koja će im zasigurno biti lijepa uspomena.
Iduće kolo „SPARK MTB Lige Hercegovine“ je u Čitluku, a organizator BK Brotnjo već najavljuje nastavak odličnog druženja uz vrhunsku organizaciju.

grude-online.com

OGLASI

Loading