Select Page

U najmlađoj općini organizirani Dani kruha

U najmlađoj općini organizirani Dani kruha

Jučer se u Posušju održalo tradicionalno obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Osnovna škola i Udruga osoba s invaliditetom organizirali su Dane kruha na Trgu branitelja u vremenu od 10 do 12 sati.. Ova manifestacija prvi put je organizirana na otvorenom. Učenici su uredili štandove pecivima, kruhom, kukuruzima, plodovima jeseni, a nakon blagoslova fratra, posjetitelji su mogli kušati kruh, kolače i razna peciva te donirati novac za izgradnju kuće obitelji Petričušić.

Dani kruha 2

I posuški srednjoškolci su obilježili Dane kruha u sportskoj dvorani, gdje su izložili stare predmete te svojom kreativnošću i maštom predstavili bogatstvo tradicije našeg kraja.

Dani kruha 4

Uz brojne posjetitelje, manifestaciji su nazočili općinski načelnik Branko Bago, predsjednik Vijeća Ivan Lončar i ministrica Helena Lončar.

Dani kruha 3

Posjetitelji su uživali u gledanju natjecanja naših maturanata u nekoliko disciplina: najbolji, najljepši, najbogatiji, najprimamljiviji, najtradicionalniji stol; potezanje klipa; obaranje ruke; potezanje konopa; trka u vrićama/ararima; alka ponaški.

Dani kruha 5

Dašak tradicije unijeli su i folkloraši svojom izvedbom „Splet izvornih plesova Hercegovine, ganga, gusle i linđo” u izvedbi učenika (KUD fra Petar Bakula Posušje i HŠKD Rakitno).

Dani kruha 6

Cilj je ove manifestacije, kao i svake godine, pokazati bogatstvo tradicije i baštine našeg kraja izložbom i degustacijom kruha te zanimljivom i bogatom paletom plodova zemlje.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading