Select Page

U POSUŠJU OTVORENO NOVO KRILO DOMA ZDRAVLJA INVESTICIJA VEĆA OD 2 MILIJUNA MARAKA

U POSUŠJU OTVORENO NOVO KRILO DOMA ZDRAVLJA INVESTICIJA VEĆA OD 2 MILIJUNA MARAKA

Dana 10.10.2014. u Posušju je, nakon više od četrdeset godina, napravljena značajnija investicija u zdravstveni sustav tako što je otvoreno novo krilo Doma zdravlja. Financiranje ovog projekta osigurano je s viših razina vlasti, gdje su Zapadnohercegovačka županija i Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ osigurali većinu potrebnih sredstava za realizaciju ovog velikog projekta koji je od iznimne važnosti za općinu Posušje.

Dom zdravlja ima preko 11 000 intervencija godišnje koje su se obavljale u lošim uvjetima, ali, zahvaljujući ovoj investiciji, sama kvaliteta sustava primarne zdravstvene zaštite znatno će porasti, što će najbolje osjetiti korisnici ovog novouređenog krila Doma zdravlja.

Prilikom samog otvaranja nazočnim uzvanicima i gostima obratio se ravnatelj Doma zdravlja g. Damir Bešlić koji je istaknuo da će usluga hitne medicinske pomoći ovom investicijom biti dignuta na višu razinu. „U Domu zdravlja se nalaze potpuno nove prostorije radiologije s novim digitalnim RTG uređajem. Na katu novoizgrađenog dijela nalaze se i nove prostorije obiteljske medicine“, izjavio je Bešlić.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Posušje Branko Bago i čestitao svim djelatnicima Doma zdravlja i žiteljima općine Posušje jer je, kako ističe, ovo jedan od najvažnijih dana za njih. „Otvaranjem novog krila, usudio bih se reći i najljepšega u Hercegovini, stvoreni su uvjeti za bolju medicinsku skrb za sve stanovnike posuškoga kraja“, rekao je načelnik. Na kraju svog govora zahvalio se Zavodu za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a kao i svima koju su pridonijeli da se ova investicija ostvari.

Novo krilo Doma zdravlja u Posušju blagoslovio je fra. Mladen Vukšić.

Dom zdravlja u Posušju dobio je 750 kvadratnih metara uređenog i opremljenog prostora, također je uređeno i novo parkiralište s novim pristupom Domu zdravlja, što će znatno olakšati prometnu komunikaciju unutar Doma zdravlja.

OGLASI

Loading