Select Page

U nedjelju državno cheerleading prvenstvo u Posušju

U nedjelju državno cheerleading prvenstvo u Posušju

U nedjelju 26. ožujka održava se 7. Cheerleading prvenstvo Bosne i Hercegovine u Gradskoj športskoj dvorani u Posušju.

Natjecatelji stižu iz 9 gradova, a ukupno ih stiže oko 1000. Svi oni će se boriti za All Star (cheerleading) i Dance Star (cheerdance) titulu prvaka države.

Službeno otvorenje prvenstva je u 11:30h, a natjecateljski dio za mini kadete i kadete kreće u 12:00h. Nakon njih na teren izlaze juniori i seniori. Državno prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom općine Posušje.

Hrvatski cheerleading klub Posušje predstavljat će oko 80 natjecatelja u raznim kategorijama.
Cheerleading kao sport otkako je ove godine primljen na Olimpijske igre dobio je na velikoj važnosti te se samim time povećava i broj sportaša, ali i sami sport raste organizacijski u Bosni i Hercegovini. Hrvatski cheerleading klub Posušje jedan je od najmasovnijih sportskih kolektiva u Posušju. Cheerleading je je navijački akrobatski sport, službeno priznat kao sport 2013. godine, a 2016. godine postao je Olimpijski sport. Radi se o spoju čvrstih pokreta, gimnastike i navijanja. Cheerleading je najmasovniji sport na svijetu uz nogomet.

Prvenstvo možete pratiti uživo putem youtube kanala Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine. Državnom prvenstvu BiH u cheerleadingu prisustovat će i svjetski prvaci iz Slovenije, Frogs koje će sudjelovati u dvije discipline. Prvenstvo će suditi suci iz Amerike, Mađarske i Italije.

posusje.net

OGLASI

Loading