Select Page

U Posušju imaju za čime žaliti, no optimizam je i dalje na visokom nivou

U Posušju imaju za čime žaliti, no optimizam je i dalje na visokom nivou

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, igra koja donese mnogo radosti i sreće, no često zna i pokazati svoju drugu stranu. Udari vam ‘šamar’, baci vas na pod i skrati bar desetak godina života.

Svejedno vam na ovaj ili onaj način kaže da nema odustajanja. Ko odustaje, taj svakako nema što tražiti u životu.

Tri poraza i tri susreta bez postignutog pogotka skor je HŠK Posušje na otvaranju nove sezone Premijer lige.

Djeluje to onako na prvu kristalno jasno. Zalutali, ne znaju igrati, ili narodski ‘nemaju pojma’.

A potpuno je drugačije.  Posušani su po povratku u Premijer ligu na startu sezone imali tri veoma kvalitetna rivala. Velež, Sarajevo i Željezničar. I skor je nula. A mogao je biti poprilično drugačiji.

Nisu se izabranici Denisa Ćorića osramotili nijednu utakmicu, čak naprotiv. Osvojili su mnogo simpatija, ali kao da im trebaju simpatije. Trebaju im bodovi. Nakon vrlo tvrdog meča u Mostaru koji je ‘prelomio’ na svježinu Brandao, te utakmice protiv Sarajeva koje je na premijerligaško iskustvo odnijelo tri boda u susretu u kojem je Posušje imalo sve osim postignutog pogotka, stigla je utakmica sa još jednim timom iz Sarajeva.

I na Grbavici su se momci iz Hercegovine pokazali u više nego lijepom svjetlu. Željezničar je slavio na ‘mišiće’, uz veliku podršku navijača koji su momčad ‘pogurali’ kada je to bilo najpotrebnije, u trenucima kada su domaći otvoreno strahovali od primljenog pogotka.

Landeka, Barišić, Begić, Vukoja i društvo imali su svoje prilike, no vidljiv je bio nedostatak pravog realizatora koji bi neke od prilika ‘spakovao’ u mrežu i bod(ove) odnio u Hercegovinu.

“Negdje će im se vratiti, lijepo igraju, korektno, kulturno“, čulo se sa zapadne tribine među čelnicima i navijačima Željezničara.

“Kada sve sagledate čestitke Želji na tri boda, mi idemo dalje. Nakon tri kola nula bodova i golova. Što se tiče same igre ne znam da je neko od novajlija koju je ušao u Premijer ligu igrao ovako i ostaje žal zbog momaka”, bile se riječi Denisa Ćorića, šefa struke Posušja nakon susreta.

Gospodski maniri krase Ćorića. Nakon susreta pojavio se odmah u Plavom salonu, onako prijateljski i neformalno porazgovarao sa novinarima, a zatim čestitao Željezničaru, ali i svojim momcima. Uvijek raspoložen, susretljiv prema novinarima, protivnicima, sucima, uz maksimalno poštovanje i respekt svakog. 

Ćorić je trenerska budućnost, iza sebe već ima premijerligaško iskustvo u Širokom Brijegu, a zatim je sa Posušjem ‘prekucao’ Prvu ligu FBiH, iste sezone kada je ekipa i došla u taj rang.  Bila je to ‘najčišća’ titula u jednoj od najtežih liga. Znaju to oni koji su bili u istoj ili su i još.

Nakon sinoćnjeg susreta šefa struka kluba sa Mokrog Doca kazao je da će porazgovarati sa Upravom, te vidjeti ‘šta i kako dalje’.

Kako saznajemo, a sasvim očekivano, Ćorić je dobio potpunu podršku Uprave kluba i nastavit će svoj put na klupi Posušja. Još jači i motiviraniji, jer na muci se poznaju junaci.

I Uprava kluba sa Mokrog Doca radi sjajan posao, prepoznaju to i navijači. Prelijepo je bilo vidjeti na Mokrom Docu protiv Sarajeva ispunjene tribine, navijačku euforiju koja trese ovaj hercegovački grad još od osvajanja titule u bh. ‘cvajti’. Do ‘jučer’ je Posušje igralo Drugu ligu Jug, danas je premijerligaš, ozbiljan kolektiv. Mnogo je urađeno na infrastrukturi, dodatno ojačan omladinski pogon, uspostavljene brojne konekcije prema mnogo većim klubovima…

Već narednog vikenda u Posušje stiže aktualni prvak FK Borac. Posušje će tražiti prve bodove, a ukoliko ponove igru iz prva tri kola i uz malo sreće sigurno je da domaći mogu do bodova protiv neuvjerljivog Borca.

Sportsport. Ba

OGLASI

Loading