Select Page

U Posušju održana 34. “Zlatna harfa”

U Posušju održana 34. “Zlatna harfa”

U Posušju je u župnoj crkvi u utorak 1. svibnja održana 34. Zlatna harfa koja je okupila preko 800 djece koji su pjesmom slavili Gospodina. Program je počeo u 12 sati sa svečanom sv. Misom, a nakon toga su uslijedili nastupi zborova.

Nastupilo je 12 dječjih zborova s područja Hercegovine, i to iz Posušja, Posuškog Graca, Ružića, Kočerina, Širokog Brijega, Humca, Ljubuškog, Čerina, Međugorja, Čitluka, Mostara i Tomislavgrada.

Svi su ovi zborovi redoviti sudionici liturgijskih slavlja u svojim župama, te svojim pjevanjem i čitanjem obogaćuju liturgiju nedjeljnih misa i drugih događaja u župi, kao i raznih koncerata tijekom godine.

20180501_200151-768x478

Prije početka službenog dijela programa nekoliko prigodnih riječi uputio je župnik, fra Mladen Vukšić koji je pozdravio sve nazočne. Ovogodišnjoj harfi nazočio je i fra Stipica Grgat, pročelnik za Zlatnu harfu Vijeća franjevačkih zajednica, koji nije krio oduševljenje susretom zborova u Posušju.

Ovako omasovljena harfa, krasno ponašanje i pjevanje doživio sam prošle godine na 33. Zlatnoj harfi u Mostaru, i idem iznova napuniti moje duhovne baterije. Mi smo harfa jedna obitelj i želim vam prenijeti pozdrave s održane Zlatne harfe u Zadru koja je bila prije 15 dana. Zlatna harfa neka zaživi upravo onako kako želimo, jer stoji na onim vrijednostima koje su na početku bile zacrtane na Kočerinu, te ih danas želi oživjeti. Hvala svima vama koji se trudite oko lijepog pjevanja, hvala vašim voditeljima i župnicima. Budite radosni to što jeste. Onaj tko želi biti radostan neka dođe u Zlatnu harfu i onaj tko želi biti prijatelj neka dođe u Zlatnu harfu, jer tu se živi i njeguje radost, veselje, slavlje Boga i prijateljstvo, poručio je fra Stipica koji je zborovima uručio i prigodne zahvalnice.

20180501_200135

Zlatna harfa prvi put je održana 1984. u crkvi sv. Petra i Pavla na Kočerinu. Ubrzo se proširila po cijeloj BiH, Hrvatskoj, pa sve do Subotice u Srbiji s ciljem obnove liturgijskog pjevanja. Zlatna harfa usmjerena je upravo radu s malim župnim zborovima i donosi uspješne rezultate u obnovi liturgijskog pjevanja.

Grude-online.info

OGLASI

Loading