Select Page

U Posušju promovirana knjiga “Hrvatska u raljama djece komunizma”

U Posušju promovirana knjiga “Hrvatska u raljama djece komunizma”

Knjiga „Hrvatska u raljama djece komunizma“ u kojoj autor, poznati novinar i kolumnist Tihomir Dujmović iscrpno analizira aktualnu situaciju u Hrvatskoj, promovirana je u Posušju u organizaciji Općine Posušje, Hrvatskog narodnog sabora i HKD Napredak – podružnica Posušje ispred kojeg je sve nazočne pozdravio njegov predsjednik prof. Ljubo Begić.

Dujmović je na predstavljanju govorio da djeca komunizma uistinu nisu sposobna upravljati hrvatskom državom jer im to ne dopušta svjetonazor, a nemaju niti emocija za Hrvatsku. Po njegovim riječima bivši komunisti i njihova djeca uvukli su se u sve pore hrvatskog društva i nema segmenta kojeg oni nisu preuzeli.

Autor je istaknuo da je više puta dobivao otkaze zbog svojih kolumni, koje su bile među najčitanijima u medijima za koje je radio. Najveću čitanost imale su njegove kolumne u “Večernjem listu”, gdje je dva puta dobio otkaz.

„Ja sam u knjizi naveo da je Franjo Tuđman izgubio dvije bitke, od sto koliko je vodio. Jedna je bila bitka za treći entitet u Bosni i Hercegovini, a druga je bila bitka protiv UDBA-e. Njegov pokušaj pomirenja, koji je bio krajnje funkcionalan, jer bez njega Hrvatska teško da bi nastala, po mom mišljenju više ne postoji.

Program je vodila novinarka radio Posušja Marija Budimir, a ulomke iz knjige čitao je glumac Vinko Kraljević.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading