Select Page

U posuškoj kinodvorani film o zločinu u Grabovici

U posuškoj kinodvorani film o zločinu u Grabovici

U ponedjeljak 11. prosinca u kinodvorani Posušje s početkom u 19 sati bit će prikazan dokumentarni film ‘Žrtva Grabovice’.

Film ‘Žrtva Grabovice’ govori o velikom zločinu koji se dogodio prije 30 godina nad stanovništvom sela Grabovica (sjeverno od Mostara) gdje je Armija RBiH u operaciji Neretva ’93 ubila 33 hrvatska civila. Redatelj filma je Matija Ricov, a glavni snimatelj i montažer Filip Tadić.

Motivacija i ideja za film je nastala u misiji „Mladi za mir“ čiji je osnovni cilj poticanje uspostave mira koji može počivati jedino na temelju istine. Ovaj dokumentarni film je i prvi u serijalu ‘Digitalni žrtvoslov’, kojim se žrtva hrvatskog naroda u ratnim devedesetim godinama želi učiniti poznatom, pogotovo među mladima.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu i pogledaju film posvećen žrtvama Grabovice i njihovim obiteljima, te tako budu dio očuvanja uspomene na veliku žrtvu hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, priopćeno je iz udruge Epsilon iz Posušja koja organizira projekciju.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading