Select Page

U posuškoj kinodvorani održana predstava Abeceda književnosti

U posuškoj kinodvorani održana predstava Abeceda književnosti

U kinodvorani Posušje održana je predstava za osnovnoškolce Abeceda književnosti, u kojoj su igrali Ivo Krešić i Igor Vidačković, inače članovi Malog teatra koji su i režirali ovaj kazališni komad.

Tema predstave je književnost, a glumci su velikane pisane riječi na zabavan način približili osnovnoškolcima. Radnja predstave se odvija kroz jedan školski sat u kojemu nastavnik ispituje nestašnog učenika Anđelka. Na šaljiv način se odmjeravaju dva svijeta, nastavnikov svijet odraslih i Anđelkov svijet, razigran, nestrpljiv i maštovit. Svatko od djece našao se u situaciji u kojoj i Anđelko, a predstava je izmamila širok osmijeh na licima školaraca.

Abeceda32

Glumci su spretno vladali scenom i uspostavili odličnu interakciju s publikom koja je uživala do posljednje minute.

Abeceda književnosti rađena je u suradnji s djecom, nastavnicima i pedagozima u školama, a prati plan i program Hrvatskog jezika po kojemu rade osnovne i srednje škole. To je autorski tekst nastao u produkciji Malog teatra. Predstava je premijerno izvedena 2011. godine, a dosad je imala preko 250 repriza. Ova zabavna, ali prije svega poučna predstava, naišla je na odlične reakcije i oduševljenje publike. Nije namijenjena samo djeci, nego i odrasli uživaju u izvedbama, a i svatko od njih je prošao školske dane s kojima su se u predstavi mogli poistovjetiti.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading