Select Page

Učenici ZHŽ sudjelovali na županijskom natjecanju iz pružanja prve pomoći

Učenici ZHŽ sudjelovali na županijskom natjecanju iz pružanja prve pomoći

U krugu Osnovne škole Biograci u Širokom Brijegu održano je XI. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke.

Natjecanje je održano u organizaciji Crvenog križa ŽZH, a pod pokroviteljstvom županijske Vlade i Grada Širokog Brijega, priopćeno je iz Crvenog križa.

Na samom početku studentice diplomskog studija psihologije Filozofskog fakulteta SUM Marija Bago i Jelena Jurišić održale su predavanje „Socijalni odnosi i rizici za različite oblike nasilnog ponašanja među djecom“ za oko 150 učenika i natjecatelja.

Svečanost otvorenja XI. Županijskog natjecanja uveličali su brojni čelnici gradskih, obrazovnih i zdravstvenih županijskih institucija.

Organizatori su posebnu zahvalu uputili pripadnicima Profesionalne vatrogasne postrojbe – PVP Široki Brijeg koji su pomogli realistično simulirati požar.

U natjecateljskom dijelu, ekipe osnovnih i srednjih škola iz Gruda i Širokog Brijega svoje vještine pokazali su na četiri poligona na kojima se ukupno našlo 13 ozlijeđenih osoba.

U kategoriji pomladak (osnovne škole) prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Kočerin, Široki Brijeg, a drugo Osnovna škola Ruđera Boškovića, Grude.

U kategoriji mladež (srednje škole) prvo mjesto pripalo je Gimnaziji fra Dominika Mandića, Široki Brijeg, a drugo mjesto Srednjoj školi A.B. Šimića, Grude.

Na ovogodišnjem federalnom natjecanju, prvoplasirani u kategoriji mladež predstavljat će Županiju Zapadnohercegovačku, dok će u kategoriji pomladak sudjelovati drugoplasirani, s obzirom na to da ekipa Osnovne škole Kočerin putuje na školsku ekskurziju u Crnu Goru, zaključeno je u priopćenju.

VL

OGLASI

Loading