Select Page

20. sjednica OV-a: Predstavljen Nacrt proračuna za 2023.

20. sjednica OV-a: Predstavljen Nacrt proračuna za 2023.

Jutros je u općinskoj vijećnici održana 20. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je razmatranjem Izvješća o izvršenju proračuna općine za period od 1.1. do 30.9.2022., a potom i usvajanjem Nacrta proračuna za 2023. Planirani proračun za sljedeću godinu prema Nacrtu iznosi 12.473.200,00 KM. O ovome će se opširnija rasprava povesti na sljedećoj sjednici vijeća kada je predviđeno i glasovanje o njegovom usvajanju.

U nastavku su usvojeni prijedlozi rješenja o razrješenju člana Povjerenstva za Statut, Poslovnik, propise, prigovore i predstavke kao i Prijedlog Rješenja o izboru člana istog Povjerenstva te Prijedlog Rješenja o razrješenju članova Povjerenstva za prostorno planiranje, uređenje i ekologiju, nakon čega je uslijedilo i usvajanje Prijedloga Rješenja o izboru članova navedenog Povjerenstva.

Iz područja urbanizma, katastra i imovinsko-pravnih odnosa usvojene su sljedeće točke:

-Prijedlozi Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom

-Prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja

– Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o naknadi kod dodjele grobnog mjesta na  korištenje i godišnja naknada za korištenje grobnog mjesta

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana BATIN-DUBRAVA (Kriva vrtlina)

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana VINJANI-BARE

– Prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana CARSKI GAJ (sjeveroistočni dio)

Zadnja točka posvećena vijećničkim pitanjima bila je uobičajeno ispunjena upitima vezanim uglavnom za komunalne probleme i infrastrukturu. Jedno od njih odnosilo se na radove u Klesarskoj ulici, odnosno rokovima njihovog završetka. Kako je rekao načelnik Ante Begić završetak radova je malo prolongiran zbog temeljitih radova na obnovi podzemne telekomunikacijske infrastrukture te neodgodivih radova izvođača na distributivnom vodu Tribistovo-Rakitno. Završena je javna rasvjeta, potom slijedi polaganje asfalta, a načelnik je najavio i mogućnost uređenja igrališta u ovom relativno novom naselju koje nastanjuju uglavnom mlade obitelji.

Nadalje razgovaralo se i o problemu pasa lutalica te je upućen apel, s obzirom da se povremeno s ovim problemom susreću svi stanovnici u Posušju pa i  djeca na putu do škole, da vlasnici pasa se ponašaju odgovorno i ne puštaju ih da bez nadzora lutaju po javnim površinama, poglavito u parkovima ili blizini škola.

Još neke od tema koje su otvorene na ovoj sjednici vijeća odnosili su se na mogućnosti proširenja gradskog groblja, odvodnje na igralištu u sklopu središnje škole, GSM bazne stanice u Vinjanima  te mogućnostima uvođenja javne rasvjete u dijelu MZ Osoje.

OGLASI

Prodaja stanova – Posušje

Stanovi se nalaze u centru grada, u blizini općine i škole. Stanovi u odmah useljivi. Za sve...

Loading