Select Page

U sklopu višemjesečne akcije: Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać kupila prilagođeno vozilo

U sklopu višemjesečne akcije: Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać kupila prilagođeno vozilo

U sklopu višemjesečne akcije “Pomozimo zajedno!” za nabavu prilagođenog vozila za prijevoz osoba sinvaliditetom, slabo pokretnih osoba i korisnika, Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać je prikupila30.000,00 eura. Sredinom studenog, Udruga je kupila vozilo marke Ford Tourneo Custom Trend sa 9 sjedala, godina proizvodnje 2014., s ciljem osiguranja kvalitetnog i dostojnog prijevoza svakog korisnikakoji treba takvu vrstu pomoći.

Udruga ispunjava svoju misiju

“Značajan broj invalida koji su boravili u Udruzi te nemogućnost osiguranja adekvatnih uvjeta za njihovboravak su bili najveći poticaj za organiziranje ove akcije. Sve ovo je ostvareno isključivo zahvaljujući potpori i podršci mnogobrojnih prijatelja Udruge, njih više od 12.000, s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske kojima se od srca zahvaljujem. Njihovo povjerenje je najveći dokaz da Udruga svakodnevno ispunjava svoju misiju”, izjavio je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

fra-mladen-hrkac 2

Udruga je kupila i pristupnu rampu za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe koja će biti ugrađena u navedeno prilagođeno vozilo. Tvrtka Croatia osiguranje d.d. je dala doprinos kroz svojeproizvode te sponzorirala kasko osiguranje za vozilo.

Najviše novaca prikupljeno na utakmici i koncertu

“Prema mojim saznanjima, jedina smo Udruga koja nudi sveobuhvatnu pomoć kad je riječ o smještaju i prijevozu za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe koje moraju nastaviti liječenje u Zagrebu”, naglasio je Soldo.

Najveći dio sredstava prikupljen je kroz humanitarnu nogometnu utakmicu između NK Široki Brijeg i GNK Dinamo iz Zagreba održanu u siječnju 2014. godine u Širokom Brijegu te humanitarni koncert duhovne glazbe “Pomozimo zajedno!” održan u lipnju 2014. godine u Zagrebu čime je i obilježen završetak ove akcije.

Kupnjom prilagođenog vozila te prilagođenim smještajnim prostorom znatno će se unaprijediti kvaliteta života osoba s invaliditetom, slabo pokretnih osoba i ostalih korisnika tijekom njihovogliječenja u Zagrebu.

OGLASI

Loading