Select Page

ZHŽ: Počinje preventivna akcija protiv raka dojke

ZHŽ: Počinje preventivna akcija protiv raka dojke

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke uz potporu resornog ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi naše županije, financira akciju preventivne mamografije u ŽZH. Akcija je danas. Iako se mamograf nalazi u Domu zdravlja u Grudama iz Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ – a javljaju da su dobrodošle za pregled i sve druge žene s prostora naše županije. Na ovaj besplatni pregled pozivaju se žene u dobi od 40 do 69 godina.

Akcija za sada nema vremensko ograničenje i njeno trajanje ovisit će isključivo o zanimanju, odnosno o broju naručenih žena. Naručiti se možete na broj telefona 063/904 392.

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor u žena u svijetu koji kada se na vrijeme otkrije uglavnom je izlječiv. Mamograf pak može pokazati anomalije na dojkama i do dvije godine prije nego bi ga žena mogla osjetiti, bilo kao kvržicu ili kao neki drugi simptom. Iako je mjesec listopad tradicionalno mjesec u kojem se poduzimaju akcije kojima se podiže svijest o raku dojke, bolest ipak nema vremenskog ograničenja te je potrebno svakodnevno raditi na prevenciji. Ova akcija je upravo jedaN preventivan potez Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke. Ukoliko i nemate simptome, svakako dođite na pregled, jer rano otkrivanje raka dojke spašava život.

posusje.net

OGLASI

Loading