Select Page

Šešelj: Podržavam Josipovića, pa njegov je otac ubijao ustaše i fratre u Širokom Brijegu

Šešelj: Podržavam Josipovića, pa njegov je otac ubijao ustaše i fratre u Širokom Brijegu

Vojislav Šešelj, četnički vojvoda koji je u devedesetim godinama predvodio četničke horde, koje su pod pokroviteljstvom JNA počinile niz najtežih ratnih zločina na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ekskluzivno se javio Velimiru Bujancu u emisiju, prenosi Direktno.hr.

Bujanac je na početku telefonskog razgovora ustvrdio da je „frka je u Hrvatskoj zbog Haaga a, Ivica Dačić tvrdi da je Šešelj marginalan“.

Tresu se od straha

– Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić tresu se od straha, blokirali su me ovdje, pa sam se javio preko Hrvatske, dovoljno je bilo da dam jedno priopćenje. Gledao sam danas, zadovoljan sam današnjim zasjedanjem Sabora, Jadranka Kosor je jedina pametna rekla da se ja jedini smijem, pa i smijem se. Ja iskreno, iz petnih žila podržavam Ivu Josipovića jer ima fantastičan obiteljski pedigre, rekao je Šešelj.

U emisiji je također rekao kako je bio u kontaktu sa suradnicima Ive Josipovića, s kojima se savjetovao o tome kako nastupiti ne bi li Josipović imao priliku nastupiti kao nacionalist u hrvatskoj javnosti.

– Ja podržavam predsjednika Josipovića kao kandidata za predsjednika Republike za još jedan mandat. Što se tiče njegovih izjava, ja to potpuno opravdavam jer sam bio u kontaktu s nekim njegovim savjetnicima i oni su me potakli da izdam priopćenje kako bi se on imao priliku eksponirati kao nacionalist hrvatskoj javnosti. Ja Ivu Josipovića veoma cijenim, zbog njegova oca koji je bio partizan i oficir mislim da je to bila 9. Dalmatinska brigada, koja je oslobodila Široki Brijeg i pod zapovjedništvom oca Ive Josipovića tamo je strijeljan velik broj ustaša, franjevačkih fratara, a strijeljan je i velik broj žena i djece. Pa kada takvi ljudi krenu ubijati, oni teško stanu, objasnio je Šešelj.

S Vesnom Pusić prijatelj

Ponovio je u Bujici da mu je Vesna Pusić najomiljenija političarka.

– Mi se znamo iz osamdesetih godina. Susretali smo se puno puta u Zagrebu na Filozofskom fakultetu. Njezin djed je bio istaknuti četnik i to sam čitao iz hrvatskog tiska i to me oduševilo. Mislim da sam sačuvao to. Treba mi stići s mojom prtljagom iz Haaga, objasnio je Šešelj.

Šešelj kaže kako nije u nikakvom dogovoru sa srbijanskom vlasti i smiješno mu je to što ga u Srbiji optužuju kako je u suradnji s Amerikancima, dok Hrvatska kaže kako je on u suradnji s Nikolićem i Vučićem.

Spomenuo je i kako nije prekršio nikakve uvjete puštanja na slobodu iz Haaga jer ih nije dobio niti ih je potpisao.

– To što su oni objavili to nema veze sa mnom, znam jedino da se dobrovoljno u Haag ne vraćam. Ako me pozovu, onda će Vučić i Nikolić biti na mukama jer to znači da će se moji sudionici morati dobro potruditi da me uhite i odvedu u zatvor, istaknuo je Šešelj.

Kaže da postoji jedna velika razlika u tome kako se piše o njemu, svi govore o zločinima, dok je on uvjeren i to cijelo vrijeme ponavlja da se radi o eventualnim zločinima, znači koji praktički nisu počinjeni. Jer, kako kaže, nigdje u spisima Haaškog suda nije dokazano da su Šešeljevi dragovoljci počinili zločine u ratu. Isto tako kaže da nije kriv za slučajeve silovanih žena u Vukovaru jer niti to Haag nije u 12 godina mogao dokazati.

OGLASI

Loading