Select Page

U tijeku obnova zgrade Doma zdravlja Posušje

U tijeku obnova zgrade Doma zdravlja Posušje

Već neko vrijeme u tijeku je obnova zgrade Doma zdravlja Posušje u sklopu projekta energetske učinkovitosti koji zajedno provode UNDP (Razvojni program Ujedinjenih naroda) BiH i Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Riječ je o tzv. utopljavanju objekta, što podrazumijeva radove na fasadi, izmjeni otvora i krova. A osim posuškog doma zdravlja u sklopu navedenog projekta, planirana je obnova još četiri objekta, zgrade domova zdravlja u Širokom Brijegu i Grudama, Osnovna škola u Sovićima – Grude te zgrada Općine Ljubuški.

Tijekom tri godine na području Županije Zapadnohercegovačke obnovljeno je ukupno 16 javnih objekata

Tijekom tri godine na području općine Posušje obnovljena su četiri javna objekta

Ovo je još jedna u nizu značajnijih investicija na Domu zdravlja u Posušju, u kojem je podsjećamo još krajem 2014. godine otvoreno novo krilo. Dom zdravlja dobio je 750 kvadratnih metara uređenog i opremljenog prostora, također je uređeno i novo parkiralište s novim pristupom, što je znatno olakšalo prometnu komunikaciju unutar Doma zdravlja.

Zahvaljujući investicijama, sama kvaliteta sustava primarne zdravstvene zaštite znatno se podigla - novo krilo

Zahvaljujući investicijama, sama kvaliteta sustava primarne zdravstvene zaštite znatno se podigla – novo krilo

Tijekom tri godine na području općine Posušje u sklopu ovog projekta obnovljena su četiri javna objekta: Osnovna škola “Ante Bruno Bušić” Rakitno, Osnovna škola “Vir”, Školski centar Posušje (sportska dvorana, srednje škole, kino, knjižnica) i Centar za socijalni rad.

Stručnjaci ističu kako se kroz mjere energetske učinkovitosti može ostvariti više od 70% uštede u energiji, a time pridonijeti i očuvanju okoliša.

Stručnjaci ističu kako se kroz mjere energetske učinkovitosti može ostvariti više od 70% uštede u energiji, a time pridonijeti i očuvanju okoliša.

Inače, projekt energetske učinkovitosti provodi se na području cijele Federacije BiH, a najveću korist od njega imaju korisnici objekata koji su obnovljeni ili će biti. Većina objekata koji su ušli u projekt starija je od 20 do 30 godina te joj je nužno renoviranje s obzirom na to da u vrijeme gradnje nisu postojali standardi izolacije kao danas.

Posušje.net

OGLASI

Loading