Select Page

U Zagrebu predstavljen ‘Fratar koji nije šutio’, knjiga fra Marija Knezovića

U Zagrebu predstavljen ‘Fratar koji nije šutio’, knjiga fra Marija Knezovića

Fra Mario Knezović predstavljanje knjigeFra Marioj Knezović predstavljanje knjigeFra Marioj Knezović predstavljanje knjigeFra Marioj Knezović predstavljanje knjige

Ovaj hercegovački franjevac odlučio je premijeru svog književnog prvijenca imati upravo u Zagrebu, mjestu u kojem je praktički započelo njegovo aktivno djelovanje u crkvi i društvu.

Sinoć je dvorana zagrebačkog kina „Forum“ Studentskog doma Stjepan Radić na Savi bila dupkom ispunjena posjetiteljima koji su željeli nazočiti predstavljanju knjige „Nisam šutio – otvoreno o crkvi, politici i društvenim događanjima“ fra Marija Knezovića, člana Hercegovačke franjevačke provincije, trenutačno na dužnosti župnika u Župi svetog Petra i Pavla na Kočerinu.

Ovaj hercegovački franjevac odlučio je premijeru svog književnog prvijenca imati upravo u Zagrebu, mjestu u kojem je praktički započelo njegovo aktivno djelovanje u crkvi i društvu. Bio je jednim od osnivača Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata (ZKHS) u Zagrebu. Još kao student počinje surađivati s brojnim medijima u kojima i danas možemo pročitati njegove osvrte na svakodnevne događaje. Upravo su ti osvrti temelj koji je iznjedrio spomenutu knjigu.

U ugodnom ozračju kina Forum o književnog prvijencu fra Marija Knezovića govorili su mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, te profesori, njegovi zemljaci, dr. Božo Skoko i dr. Nino Raspudić. Ulomke iz knjige čitao je njegov nećak i mladi društveni aktivist Marijan Knezović te mlada kazališna umjetnica Lucija Dujmović, dok je u glazbenom dijelu programa nastupio Luka Balvan. Program je vodila Tanja Popec.

„Hvala članovima ZKHS, našim studentima, predstavnicima ZK Posušje. Hvala predstavnicima grada Zagreba, Studentskoga centra, Sveučilištu u Zagrebu, prorektorima, dekanima, predstavnicima brojnih medija. Hvala braniteljima i njihovim generalima, hvala mojim fratrima i bogoslovima iz Dubrave. Hvala izaslaniku Predsjednice. Hvala mojoj braći i njihovim obiteljima. Hvala svima koji su u tolikom broju došli i kazali da i oni ne žele šutjeti. Bogu hvala za predivnu večer!“, poručio je fra Mario Knezović u svojoj poruci zahvale na Facebooku.

Nakon zagrebačke premijere, uskoro slijede promocije knjige u Posušju, Širokome Brijegu, Mostaru, Tomislavgradu, Splitu, Sarajevu itd. Cjelokupan prihod od prodaje knjige bit će namijenjen za izgradnju sobe za potrebne studente novog studentskog doma u Mostaru.

bljesak.info

OGLASI

Loading