Select Page

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać primila nagradu u Europskom parlamentu

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać primila nagradu u Europskom parlamentu

Jučer je u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu održana svečana dodjela nagrade “Europski građanin” za 2016. godinu koju je u ime Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać primio predsjednik udruge Ivan Soldo. Nagradu mu je uručila potpredsjednica Europskog parlamenta Sylvie Guillaume (S&D, Francuska).

Zajedno s predsjednikom Soldom, nagradu je primio i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier koji je Udrugu i nominirao za ovo značajno priznanje za iznimna postignuća u promicanju europskih vrijednosti.

Službena ceremonija je trajala vise od sat vremena, a prije same dodjele svi dobitnici su proveli ugodno druženje s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom.

“Danas, u Europskom parlamentu, primamo ovu nagradu, puni ponosa i zahvale. Ponosni na naše rezultate i na sve vas koji čvrsto stojite uz nas a zahvalni Bogu i svakom čovjeku na blagoslovu i potpori koju primamo od prvog dana.

Hvala gospodinu Stieru, svim njegovim suradnicima i svima koji su sudjelovali u pripremi nominacije i dodjele ove nagrade na povjerenju koje su nam iskazali. Ova nagrada je veliko priznanje svakom članu, korisniku, prijatelju i donatoru Udruge ali i najbolja potvrda da svakodnevno ispunjavamo našu misiju. Hvala svima koji su utkali barem sekundu svog vremena u rad Udruge jer bez svakog od Vas ne bi postigli ove hvalevrijedne rezultate zahvaljujući kojima smo danas primili ovu prestižnu nagradu,” rekao je Ivan Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Nagrada “Europski građanin” je priznanje za iznimna postignuća građana, skupina, udruga ili organizacija kojima su pokazali izniman angažman u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanju prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading