Select Page

U ŽZH se nitko više ne želi cijepiti

U ŽZH se nitko više ne želi cijepiti

Epidemiološka situacija u Zapadnohercegovačkoj županiji je solidna, ali je interes građana za cijepljenje potpuno opao, kaže epidemiologinja dr. Andrea Jurić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo. 

-Mi smo ranije u ZHŽ na tjednoj razini imali potrošnju oko 700 doza. Ta brojka se prepolovila i sada iznosi oko 300 utrošenih doza. To je porazno, s obzirom na to da imamo dovoljno svih vrsta cjepiva – navodi Jurić i dodaje kako je u tijeku izrada programa promocije cjepiva čiji je cilj da građani shvate značaj imunizacije. 

Prema riječima Jurić, do sada je u ZHŽ administrirano oko 15.000 doza, od čega je oko 8.000 dato za prvu, a ostatak za drugu dozu, piše Faktor.

-Sve je to skupa je jako malo utrošenih doza, ako uzmete da ova županija nema ni 100.000 ljudi. Ulazimo u zimu kada ne očekujemo dobru epidemiološku situaciju, a razloga je više. Prvo – zato što zimi imunitet pada neovisno o koronavirusu, a drugo – ljudi se više druže u zatvorenim prostorima, pa je distancu dosta teže održavati nego tijekom ljeta, iako samo ponašanje virusa ne ovisi od temperature, ali se ljudsko ponašanje mijenja – objašnjava Jurić.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading