Select Page

Učenici Gimnazije u Ljetnoj školi demokracije u Brčkom

Učenici Gimnazije u Ljetnoj školi demokracije u Brčkom

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS u suradnji s Uredom za odnose s javnošću Američkog veleposlanstva u BiH, u sklopu obilježavanja 20 godina mira i kampanje „Zajedno postižemo više“, organizirao je petodnevni program – Ljetnu školu demokracije u distriktu Brčko, u periodu od 11. do 15. lipnja 2015. godine.

Učenici Gimnazije fra Grge Martića su kao pobjednički tim najuspješnije video poruke javnog zagovaranja u sklopu projekta „Mladi, moderna umjetnost i aktivno građanstvo“ nagrađeni sudjelovanjem u ovom programu. Podsjećamo, radi se o jednominutnom filmu „Vrata“; scenarist, narator i montažer je Marijan Knezović, 4.c, a glumci su učenici naše škole, njih devetero. Neki od aktera ovog filma, zbog drugih obveza, nisu mogli sudjelovati na Ljetnom kampu u Brčkom pa su svoje mjesto ustupili drugim kolegama, članovima CIVITASa. Sudionici kampa iz naše škole su Marko Grbeša, 2.d, Dario Dumančić, 2.d, Marija Lončar, 4.b, Antonija Boras, 4.b, Stipe Karamatić, 2.b, Filip Šušnjar, 2.b, Marija Ćorluka, 1.c, Gabrijela Bošnjak, 1.c i Andrija Mitar, 3.a u pratnji prof. Danice Dutina.

ljetna_skola_11228105_1444262375876798_548417780819043450_n_aaa

U sklopu programa odrađene su brojne radionice, gdje su učenici, podijeljeni u mješovite timove, pripremali 16 kampanja javnog zagovaranja. Uz vodstvo i podršku trenera stekli su teorijske osnove koncepata: Javna politika, Javno zagovaranje, Mreža i suradnja, Novi mediji i zagovaranje, a potom stečeno znanje primjenjivali izrađujući akcijske planove za konkretne projekte koje bi trebali realizirati u svojim sredinama. Dio programa bile su sportsko-zabavne aktivnosti i škola u prirodi na izletištu Brka te akcije društveno korisnog rada organizirane na više lokacija u gradu i mjesnim zajednicama distrikta Brčko.

Nadamo se da će CIVITASovci stečeno znanje prenijeti i primijeniti u našoj lokalnoj zajednici te još jednom pokazati što sve mogu naši mladi.

gfgm-posusuje.com

OGLASI

Loading