Select Page

Učeničko vijeće SSŠ obilježilo Svjetski dan zdravlja

Učeničko vijeće SSŠ obilježilo Svjetski dan zdravlja

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje , čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Učeničko vijeće, Srednje strukovne škole Posušje, je htjelo obilježiti ovu temu i danas smo to i učinili. Iako se zbog nekih tehničkih problema ova aktivnost nije mogla organizirati na taj dan, danas smo ipak uspjeli.

943761_260293747652489_2957479437581737912_n

Učeničko vijeće je u suradnji s Hitnom službom Posušje, organiziralo aktivnosti u vidu interaktivnog predavanja, u Kinodvorani.

Učenici su imali prigodu čuti neke bitne činjenice o samom zdravlju, ali su i postavljali pitanja koja su ih zanimala, a na njih su dobili odgovore od naših predavača dr. Stipe Reze, šefa Hitne službe Posušje i glavne sestre Hitne službe Dinke Soldo.

Učenici se zahvaljuju predavačima koji su im poklonili svoje slobodno vrijeme i neumorno pružali informacije koje su zanimale naše učenike. Ova aktivnost ,na kraju, nije bila samo predavanje već jedno ugodno i korisno druženje.

Posušje.net/Srednja strukovna škola Posušje

OGLASI

Loading