Select Page

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Posušje održala VIII. Redovni Sabor

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Posušje održala VIII. Redovni Sabor

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne podružnica Posušje održala je danas VIII. redovni Sabor.

Prije početka rada, članovi Udruge zapalili su svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje na Trgu hrvatskih branitelja.

Na početku rada, u ime gostiju, obratili su se predstavnici Općine Posušje. Tako je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar zahvalio im se za ovogodišnju suradnju, posebno kroz obilježavanje obljetnica kako na prostoru općine tako i diljem BiH i Hrvatske. Također im je čestitao predstojeći blagdan Božića i Nove godine.

Načelnik općine Posušje Ante Begić rekao je kako je suradnja proteklih godina općine i udruge je na jedno zavidnom nivou te je izrazio uvjerenje kako će na tome i ostati, odnosno kako će se ona i dalje razvijati i unaprijeđivati. „Prioritet nam treba biti propagiranje istinskih vrednota Domovinskog rata koje on baštini i da očuvamo njegov dignitet, kroz borbu za prava branitelja.“-istakao je Begić. Na kraju svog govora načelnik je poželio uspješan rad, kako danas na saboru tako i u razdoblju koje je ispred nas i dodajući kako će od općine Posušje u svojim aktivnostima imati bezrezervnu podršku.

Predsjedništvo Udruge je također zahvalilo se Općini i njenim predstavnicima na danšnjem dolasku kao i na dobroj suradnji za koju su uvjereni da će se nastaviti i u budućnosti.

U radnom dijelu Sabora usvojene se izmjene i dopune Statuta, izvješće o radu Udruge od zadnjeg Sabora, kao i financijsko izvješće.

OGLASI

Loading