Select Page

Udruga OSI općine Posušje proslavila svoj 10. rođendan

Udruga OSI općine Posušje proslavila svoj 10. rođendan

Ove nedjelje 23. travnja Udruga osoba s invaliditetom (OSI) općine Posušje obilježila je 10-tu obljetnicu svoga djelovanja.

Nakon redovite svete mise u kripti nove crkve, druženje je nastavljeno u svadbenom salonu Viktorija.

osi-3

U ugodnom ambijentu svadbenog salona Viktorija bilo je, kao i uvijek veselo i ugodno. Uvodnim obraćanjem uzvanicima i članovima udruge obratila se predsjednica udruge Anka Miličević koja je pozdravila sve prisutne, posebno predstavnike udruga iz susjednih općina i gradova, ministricu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružicu Mikulić te predstavnike općinskih institucija na čelu s načelnikom općine Brankom Bagom i predsjednikom OV Posušje Ivanom Lončarom, prisutne vijećnike i ravnatelje općinskih ustanova, škola, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad. Zahvalivši svima na dolasku, posebnu zahvalu uputila je podupirateljima udruge, pa tako i onima koji su potpomogli organizaciju ove večeri. Načelnik općine Posušje obratio se pozdravivši sve prisutne, a za dar udruzi u povodu njezinog 10-tog rođendana obećao je organizirati izlet u eko selo Grabovicu. Također je dao i odgovor na pitanje oko problema s prostorom za udruge. Trenutačno se u zgradi gdje je smještena udruga OSI izvode radovi zbog uređenja prostorija za smještaj ostalih udruga koje nemaju riješeno pitanje prostora za rad. Prostorija koju je udruga do sada imala na korištenje trenutačno se uređuje za potrebe Vijeća mladih, a za potrebni smještaj stvari za radionicu Udruga OSI će dobiti dodatan prostor. Marijana Mikulić, stalna volonterka u udruzi, i ovaj je put pročitala pismo koje je uputila Zdravka Petričušić, majka trojice sinova u invalidskim kolicima koja je u pismu prenijela svoja iskustva o životu i svakodnevnoj borbi s bolesti. U povodu rođendana pristizali su darovi prije a i za vrijeme ovog druženja. Tako je dar uručila udruga Nada iz Tomislavgrada, Vijeće mladih kao i Monika Pavlović iz tvrtke Otto Bock Adria, poslovnice Mostar, koja je u ime tvrtka donirala kolica za udrugu. Ove godine izostala je tombola, ali su središnje mjesto u salonu zauzeli radovi koji su nastali u radionici. Izložba je bila prodajnog karaktera.

osi-4

Naglasak ovih okupljanja kroz sve ove godine jest druženje, razgovor, razmjena iskustava, zabava, pjevanje i ples. Družilo se do iza ponoći uz neizostavnog Ivicu Bagu i bend, a na pozornici su svoje umijeće pokazali i sami članovi udruge. S očitim oduševljenjem nastupali su pred publikom, a ona je svaki njihov nastup nagradila velikim pljeskom. Sve je redom bilježio Foto-video Mix.

Tekst: Radio Posušje

OGLASI

Loading