Select Page

Ugaženi snijeg i jak vjetar na bh. cestama

Ugaženi snijeg i jak vjetar na bh. cestama

Promet se ovog jutra odvija otežano i usporeno u većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog ugaženog snijega i leda na cestama. Prema podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, promet se najteže odvija na dionicama Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Prozor- Uskoplje i Livno-Kupres-Bugojno. Dodatne poteškoće vozačima na cestama na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na cestama koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Ugaženog snijega i poledice ima i na regionalnoj cesti R419, dionicama Posušje – Mihalji, Mihalji – Blidinje. Cesta je čišćena i posuta, ali su uvjeti odvijanja i dalje nepovoljni i otežani.

Portal Blidinje.net javlja da je snijeg koji je počeo padati, u nedjelju oko 13 sati, primamio je mnoge posjetitelje. U popodnevnim satima napadalo ga je već 20cm što je prouzrokovalo poteškoće u prometu. U želji da uživaju u snježnim radostima mnogi su zaboravili na zimsku opremu i moguće zastoje u prometu. Dok su se neki bezbrižno doveli do svog odredišta, pojedini su imali problema u prometu. Došlo je do zastoja zbog par prometnih nezgoda, na sreću nije bilo ozlijeđenih.

posusje.net/blidinje.net
foto: Željko Kevilj

OGLASI

Loading