Select Page

Upriličen prijem u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Upriličen prijem u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske upriličen je prijem za veleposlanika Države Izrael Ilana Mora i dužnosnike iz BiH koji su nedavno boravili na studijskom putovanju u organizaciji izraelske razvojne agencije MASHAV te Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Cilj putovanja bilo je prenošenje izraelskog iskustva u razvoju poljoprivrednog sektora, informatičkih tehnologija ali i rješenja problema s otpadnim vodama koji će biti itekako korisni u daljnjem razvoju županija, odnosno loklanih zajednica unutar njih. Sudionici su bili dužnosnici županijskih institucija te načelnici i gradonačelnici iz Posavske, Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke Županije, među njima i načelnik općine Posušje Ante Begić.

Domaćin prijema, ministar Gordan Grlić Radman istaknuo je veliko zadovoljstvo što su razvojni interesi Hrvatske i Izraela u skladu s iskazanim potrebama i željama za suradnju triju županija u s kojima je Hrvatska osobito povezana, a koje imaju veliki potencijal u poljoprivrednoj industriji te dodao da je ovaj projekt potvrda odličnih odnosa.

OGLASI

Loading