Select Page

TKD POSKOK: Najbolji rezultati u povijesti kluba

TKD POSKOK: Najbolji rezultati u povijesti kluba

U petak 19.12.2014 održala se svečana godišnja sjednica taekwondo kluba „Poskok“ za 2014 godinu. Sjednica se održala u Kino dvorani u Posušju sa početkom u 18.00 sati.

Na sjednici je sudjelovalo više od 100 članova i prijatelja Kluba. Sjednicu je kratim govorom započeo predsjednik kluba Petar Boban koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u radu i pomagali Klubu te je u nastavku uručio zahvalnice onima koji su u 2014 godini najviše pomagali Klubu a to su posuški načelnik g. Branko Bago i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadno Hercegovačke profesorica Helena Lončar. Nakon kratkog izvještaja o radu Kluba u 2014 godini i planovima za 2015 predsjednik Kluba je uručio priznanja članovima koji su ostvarili najbolje sportske rezultate u protekloj godini. Nakon sjednice „poskoci“, njihovi prijatelji i gosti nastavili su se u veselom ozračju družiti uz ples, hranu i piće u Taekwondo Domu.
Poskoci su u 2014 godini nastupili na 14 međunarodnih taekwondo natjecanja na kojima su u raznim uzrastima, kategorijama i disciplinama osvojili 96 medalja, 26 zlatnih, 27 srebrnih i 45 brončanih te 19 pehara za ekipne uspjehe.

Nastupili su na Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine na kojem su osvojili 7 zlatnih, 6 srebrnih i 7 brončanih medalja. Na Prvenstvu su se najviše istakli mlađi kadet Ilija Jukić i seniorka Martina Kovač te su proglašeni najboljim borcima prvenstva. Poskoci su zauzeli ekipno 3 mjesto u Federaciji BiH sa osvojenih 6 pehara.

Klub je bio domaćin Državnog prvenstva na kojemu se uz odličnu organizaciju okitio i ekipnim prvakom Bosne i Hercegovine u svim službenim kategorijama. Državni prvaci su postali:
1. ILIJA JUKIĆ
2. IVANA LANDEKA
3. MARIJA JURIŠIĆ
4. DAVID BAŠIĆ
5. PETAR TOMIĆ
6. MATEJA KAPULAR
7. ILIJA BAŠIĆ
8. KRISTIAN MILIČEVIĆ
9. MIHAELA SENJAK
10. ANTONIO JAŽO
11. IVA BEŠLIĆ
12. VALENTINA BEŠLIĆ

Osim zlatnih na Prvenstvu je 9 poskoka osvoilo srebrne medalje a 9 brončane. Ilija Bašić je dobio titulu najboljeg juniora u BiH a ovim rezultatom taekwondo klub poskok ostvario najbolji rezultat u povijesti kluba.

Članovi taekwondo kluba poskok su nastupili na Hrvatskim svjetskim igrama na kojima se junior Kristian Miličević okitio zlatom a senior Danijel Boban broncom.

Sedam članova kluba je nastupalo i ostvarivalo rezultate kroz program taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine a najuspješniji je bio David Bašić sa osvojenom zlatnom medaljom na međunarodnom turniru u Zagrebu.

Nekoliko članova kluba je nastupalo na međunarodnim turnirima u Sloveniji za reprezentaciju Herceg Bosne gdje su ostvarili dobar uspjeh.

Ivona Galić je nastupila na europskom G-1 turniru Zagreb-croatia open gdje je sa dvije pobjede ostvarila odličan uspjeh i u kategoriji juniorki do 49 kilograma osvojila 5 mjesto.

U 2014 godini taekwondo klub poskok je zabilježio 19 nastupa na kojima je na različitim natjecanjima nastupilo 79 članova kluba gdje je osvojeno ukupno 148 medalja od kojih 46 zlatnih, 40 srebrnih i 62 brončane. Osvojeno je 36 pehara za ekipne uspjehe a natjecatelji poskoka su 5 puta proglašavani najboljim borcima na natjecanju.

U klubu trenutno trenira preko 100 članova od 3 do 23 godine a u ovoj godini dodijeljene su 114 diploma za više pojaseve, a one najviše za „crveni“ pojas položili su David Bašić, Marin Begić, Karlo Galić, Kristian Miličević, Lucija Bašić i Mihaela Senjak.
Osim na sportskim natjecanjima klub je bio aktivan i na drugim područjima, pa tako su članovi kluba učestovali na talent showu, snimanju glazbenog spota happy, u humanitarnim i ekološkim akcijama, među klupskim treninzima i natjecanjima a malom donacijom i u izgradnji posuške Crkve. U klubu se organizirao i maskenbal za sve članove i roditelje kao i ova današnja svečana sjednica i „Božićna zabava“. Nabavljena je različita sportska oprema kao i namještaj koji je naš Taekwondo dom učinio još ljepšim i boljim. Predsjednik i glavni trener kluba g. Petar Boban je svoju kratku trenersku karijeru okrunio i diplomom višeg sportskog trenera na Sveučilištu u Mostaru te tako profesionalnost kluba izdigao na još višu razinu.

U 2015 godini u klubu se planira kao i do sada uključiti što više djece i mladih uključiti u ovaj olimpijski sport, nastupati na što više natjecanja i tako promicati naše sportaše, klub i našu Općinu. Punoljetne članove koji treniraju u klubu uključiti u rad kluba kao trenere, suce i članove odbora unutar kluba, te na taj način omogućiti širenje taekwondoa na susjedne općine u Županiji Zapadno Hercegovačkoj. Ulagati u proširenje i uređenje taekwondo Doma da naši članovi imaju što bolje uvjete za rad.

David Bašić je izabran za najuspješnijeg sportaša kluba u 2014 godini a za najuspješnije po disciplinama i kategorijama izabrani su:
– NAJUSPJEŠNIJI VRTIĆANCI:
U muškoj konkurenciji: (osvajač zlatne medalje na međunarodnom turniru u Mostaru)
LUKA KRALJEVIĆ
U ženskoj konkurenciji: (osvajačica srebrne medalje na međunarodnom turniru u Mostaru) ANTEA KRALJEVIĆ
– NAJUSPJEŠNIJI MLAĐI KADETI:
U muškoj konkurenciji: (osvajač zlatne medalje na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine i na prvenstvu Države , brončani na međunarodnim turnirima u Tomislavgradu i Mariboru) ILIJA JUKIĆ
U ženskoj konkurenciji: (osvajačica zlatne medalje na Državnom prvenstvu u Posušju) IVANA LANDEKA
– NAJUSPJEŠNIJI KADETI:
U muškoj konkurenciji: (osvajač zlatne medalje na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine i na prvenstvu Države te osvajač još 5 zlatnih i 2 srebrne medalje sa različitih Međunarodnih natjecanja, a jedna od njih je osvojena i u bojama taekwondo reprezentacije BiH) DAVID BAŠIĆ
U ženskoj konkurenciji: (osvajačica zlatne medalje na Državnom prvenstvu u Posušju) MATEJA KAPULAR
– NAJUSPJEŠNIJI JUNIORI:
U muškoj konkurenciji: (osvajač 4 zlatne i 2 brončane medalje na međunarodnim natjecanjima, viceprvak Federacije i Države Bosne i Hercegovine) MARIN BEGIĆ
U ženskoj konkurenciji: (prvakinja Federacije BiH, brončana sa Državnog prvenstva BiH, osvajačica 3 zlatne medalje a međunarodnim turnirima i peta na Europskom turniru Croatia open) IVONA GALIĆ
– NAJUSPJEŠNIJI SENIORI:
U muškoj konkurenciji: (prvak BiH i brončani na prvenstvu Federacije BiH, osvajač zlatne medalje na međunarodnom turniru u Sarajevu, a ujedno i pomoćni trener Kluba) ANTONIO JAŽO
U ženskoj konkurenciji: (prvakinja na Državnom prvenstvu i Prvenstvu BiH, brončana na otvorenom prvenstvu Slovenije i međunarodnom turniru u Zagrebu) VALENTINA BEŠLIĆ
– NAJUSPJEŠNIJI NATJECATELJI U KICKU:
U muškoj konkurenciji: (osvajač zlatne medalje a ujedno i najbolji muški natjecatelj u izvođenju kickova na međunarodnom turniru u Imotskom) FRANKO MATKOVIĆ
U ženskoj konkurenciji: (osvajačica srebrne medalje na međunarodnom prvenstvu u Mostaru) LUCIJA MILIČEVIĆ
– NAJUSPJEŠNIJI TEHNIČARI (FORMAŠI):
U muškoj konkurenciji: ( osvajač zlatne medalje na Hrvatskim svjetskim igrama 2014 godine) KRISTIAN MILIČEVIĆ
U ženskoj konkurenciji: (osvajačica srebrne medalje na međunarodnom turniru u Karlovcu) JOSIPA MANDURIĆ.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading