Select Page

Uskoro se otvara preuređeni zagrebački rotor, pogledajte kako izgleda

Uskoro se otvara preuređeni zagrebački rotor, pogledajte kako izgleda
Godinu i pol od početka radova zagrebački rotor konačno je pred završetkom.

Službeno otvaranje najavljeno je za 9. siječnja, dokad bi morala biti postavljena sva signalizacija na njemu te obavljen tehnički pregled. Prođe li to u redu, od srijede se za ulazak u grad s juga više neće koristiti obilazne i privremene ceste, prenosi Index.hr.

Cijena narasla za više od 80 milijuna kuna

Prije početka radova, cijena izgradnje novoga rotora s podvožnjakom bila je procijenjena na 250 milijuna kuna, ali je, kao i kod svega drugoga u Zagrebu, ta cijena poprilično narasla i prema posljednjem ugovoru, potpisanom sredinom prošle godine, iznosi 331 milijun kuna. 

Na prvi pogled isti je kao i stari

Na prvi pogled novi rotor izgleda gotovo identično kao i stari. I dalje se na njega dolazi uzbrdicama, što je bila jedna od glavnih zamjerki starom rješenju zbog slabe preglednosti.

Ipak, dodane su posebne trake za prvi izlazak zdesna, ali i podvožnjak koji spaja cestu iz smjera Karlovca i Aveniju Dubrovnik. Riječ je o tunelu dugačkom 280 metara koji bi trebao smanjiti pritisak na sam rotor i olakšati prolazak onima koji voze prema zapadu ili jugu.

Tramvaji još neće krenuti

Tramvaji će voziti istim trasama kao i prije izgradnje novoga rotora, ali čini se da neće početi prometovati u srijedu. Dijelove pruga tek treba spojiti pa će se stanovnici novog Zagreba još malo morati voziti autobusima koje je ZET uveo umjesto tramvaja.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading