Select Page

Uskoro započinje MTB liga Hercegovine 2015.

Uskoro započinje MTB liga Hercegovine 2015.

U organizaciji više biciklističkih klubova iz Hercegovine te u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, krajem ovog mjeseca započet će „SPARK Hercegovina MTB liga 2015“.

U sklopu Lige održat će se šest XC utrka, a prva je na redu 29. kolovoza u Gorancima iznad Mostara. Utrke će se još održati u Drinovcima kraj Gruda, Čitluku, Širokom Brijegu, Ljubuškom te u Neumu, gdje je nedavno osnovan istoimeni biciklistički klub.

– Ovogodišnja MTB Liga Hercegovine dosegnula je višu razinu organizacije i vjerujemo kako će polučiti još veći uspjeh nego što je to bilo prošlih godina – kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, podsjetivši kako je MTB liga Hercegovine serija brdsko biciklističkih utrka, a zamišljena je radi popularizacije biciklizma.

– Međutim, ova sportska manifestacija nije usmjerena samo na natjecanje već na druženje i zabavu. Tako smo za rekreativne bicikliste, uoči prve utrke na Gorancima, organizirali biciklijadu pod nazivom “Uspon na Gorance” nakon koje će biti kao organizirano prigodno druženje uz glazbu kod Konobe „Goranci“ – kazao je Zorić.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje lige je tvrtka „SPARK poslovni park“.

– SPARK potiče razvoj startup zajednice i IT centra u Hercegovini, ali prepoznaje i važnost natjecateljskog duha, te zdravog načina življenja. Zato smo i iznimno ponosni što možemo dati svoj doprinos ovogodišnjoj MTB ligi Hercegovine – izjavila je direktorica SPARK-a Andrea Čordaš.

U organizaciji ovogodišnje MTB lige sudjeluju biciklistički klubovi Mostar, Široki Brijeg, Drinovci, Brotnjo, Ljubuški i Neum.

Fotografije, rezultati svake utrke, kao i ukupne rang liste biti će objavljivane na Facebook stranici MTB Liga Hercegovine, na stranicama klubova koji su uključeni u organizaciju, te na stranicama portala BikeMagazin.info, koji je ujedno i glavni medijski pokrovitelj MTB Lige Hercegovine. MTB ligu je pomogla i Cvjećarna „Rosana“

OGLASI

Loading