Select Page

Usora domaćin koordinacije Čovića s načelnicima, gradonačelnicima i predsjednicima županijskih Vlada

Usora domaćin koordinacije Čovića s načelnicima, gradonačelnicima i predsjednicima županijskih Vlada

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas redovitoj koordinaciji načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH održanoj u Usori.

Sastanku je nazočio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Zvonimir Anđelić načelnik općine Usora, domaćin održane koordinacije, predstavio je trenutnu situaciju općine Usora, nakon čega su svi načelnici, gradonačelnici i predsjednici Vlada izvijestili o aktualnim temama lokalnih zajednica sa cijelog područja BiH.

Razgovaralo se o radu i aktivnostima, ali i problemima jedinica lokalne samouprave, aktualnom političkom stanju u BiH te zajedničkim projektima, odnosno kako pomoći općinskim, gradskim, županijskim vlastima i kako riješiti određene probleme lokalnih zajednica u suradnji s višim razinama.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, pozdravio je sve okupljene i zahvalio domaćinu na organizaciji sastanka. Dr. Čović je prezentirao trenutnu aktualnu političku situaciju. Istaknuo je kako rješenja koja su prezentirana političkim dužnosnicima u BiH i predstavnicima međunarodne zajednice u potpunosti implementiraju sve odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se u ovoj neizbornoj godini osiguralo rješenje pitanja legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda.

Govoreći o suradnji lokalnih razina sa većim razinama vlasti, naglašeno je kako komunikacija i suradnja mora biti aktivna i svakodnevna kako bi se postojeći problemi prepoznali i kako bi se aktivno radilo na njihovu rješavanju. Svi mogući problemi i zastoji moraju se otkloniti u najmanjem roku. Također, naglašena je važnost usklađivanja razvoja lokalnih sredina s aktivnostima unaprijeđenja životnog standarda kroz podizanje ekonomskih, gospodarskih, infrastrukturnih i drugih projekata.

Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH govorila je o analiza utjecaja prijedloga Zakona o porezu na dohodak na proračune Županija i jedinica lokalne samouprave.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, govorio je o programima od interesa za Hrvate izvan RH, gdje se osvrnuo na ostvarene i aktualne programe. Posebnu zahvalu uputio je Hrvatima iz BiH i nazočnim dužnosnicima na donacijama i pomoći u obnovi oštećenih zgrada na potresom stradalom području u Republici Hrvatskoj.

Prije održang sastanka koordinacije, predsjednik Čović, državni tajnik RH Milas i načelnik Anđelić, posjetili su Radio Usoru te gostovali u programu.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading