Select Page

Uspješan start veterana NK Posušja

Uspješan start veterana NK Posušja

Nakon određivanja novog kalendara za nastavak proljetnog dijela sezone (prethodni je promijenjen zbog poznatog slučaja Korona virusa), veterani NK Posušja nastavili su pobjednički niz u proljetnom dijelu  Regionalne lige veterana, gdje su od dva odigrana susreta osvojili maksimalnih 6 bodova. Prošli ponedjeljak odigrali su zaostalu utakmicu  jesenskog dijela prvenstva na gostovanju u Makarskoj i pobijedili golovima  Danijela Panžića i Tomislav Mihalja rezultatom 2:0.

U jučerašnjoj utakmici na svome stadionu pomoćnog igrališta  Mokri dolac u Posušju pobjedili su ekipu NK Kamen iz Ivanbegovine rezultatom 3:1, a golove su postigli; Tomislav Bašić, Ivan Čamber i Vladimir Čutura-Bađi.

Utakmica je započela minutom šutnje za preminulu sportsku legendu, pok. Stanka Orlovića Paju iz Koprivnice, koji  umro nakon duge i teške bolesti u 83. godini života.

Gospodin Pajo je bio čovjek kojeg su uvažvali svi duž cijele Podravine, od Kloštra do Ludbrega, od amaterske lige do najviših profesionalnih rangova -igrači, treneri, protivnici, menadžeri, suci, navijači, političari, kibici, svi su ga slijedili u priči da je moguće sportom povezati  sve hrvatske  krajeve i ljude diljem ljepe naše, a posebno  inozemstva. Jednom riječju bio je Romantičar koji se znao veseliti pobjedi, a nije se ljutio zbog poraza. Pajo je bio dobri duh koji je priču širio diljem Podravine, Međimurja, Slavonije, a posebno su ga obožavali kad je podravsku dušu ispoljio  u njemu obožavanoj Hercegovini.

Sa svojom ekipom – NK Romantičari iz Koprivnice bio je stalni sudionik na turniru nogometnih veterana u Posušju zanjih skoro 15-tak godina, gdje će kao  nosilac pozitivne i vesele atmosfere na feštama nakon utakmica ostati dugo zapamćem. 

Počivaj u miru legendo.. poručili su jučer pred utakmicu njegovi prijatelji – veterani NK Posušje.

Spomenimo i to da su u sklopu ovoga kola nogometni veterani NK   Rakitna igrali  po prvi put na svom stadionu u Rakitnu te pobijedili sa 5:0 ekipu Mladosti iz Prološca.

Rezultati 9. kola RLV 2019/20

Rakitno  – Mladost         5:0

Posušje   – Kamen          3:1

Grude     – Mračaj           0:2

Imotski   – Croatia          2:4      

Makarska Rivijera   –   slobodna

 Posušje.net/M. Bešlić

OGLASI

Loading