Select Page

Usvojen proračun ŽZH u iznosu od 76,738.921 KM

Usvojen proračun ŽZH u iznosu od 76,738.921 KM

Skupština Županije Zapadnohercegovačke u petak je u Širokom Brijegu, po hitnom postupku na 21. sjednici, donijela proračun ove županije za 2017. godinu u iznosu od 76,738.921 KM.

Proračun je usvojen uz jedan glas protiv (Marija Ćeškić – HSP dr. Ante Starčević BiH) te četiri suzdržana (Klub HDZ 1990 i Ivan Jurišić), dok je Zakon o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2017. godinu usvojen uz četiri suzdržana glasa (Marija Ćeškić i Klub HDZ 1990). Sjednici je nazočio 21 zastupnik.

Ministar financija i dopredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević istaknuo je kako je pozitivno što je proračun donesen u tekućoj godini te kako je izrađen sukladno Zakonu o Proračunu i Dokumentu Proračuna. Kraljević dodaje kako nakon dugo vremena u tekućoj godini ŽZH nije išla u kreditno zaduženje što samim time daje priliku ovom proračunu koji još uvijek ima socijalnu narav te bi proračun mogao postati razvojni ako nastave u ovome smjeru.

Zanimljivo, predložen je samo jedan amandman na proračun. Zastupnica Marija Ćeškić (HSP dr. Ante Starčević BiH) amandmanom je zatražila smanjenje bruto plaća u 22 tijela na proračunu ŽZH među kojima su Vlada, Skupština, ministarstva te zavodi te da se višak novca preraspodijeli za otplatu duga, porodiljne naknade i za Tekuće prijenose za pomoć nezaposlenima.

jabuka.tv

OGLASI

Loading