Select Page

Vatikan najavio najranije polnoćke u povijesti

Vatikan najavio najranije polnoćke u povijesti
Zbog epidemioloških mjera papa Franjo misu polnoćku na Badnjak 24. prosinca slavit će u 19:30 sati, navodi se u liturgijskom programu za prosinac i siječanj objavljenom 10. prosinca, objavio je Vatican News.

Talijanska Vlada zatražila je od biskupija i župa da se polnoćke 24. prosinca svugdje slave ranije, poštujući zabranu izlaska nakon 22 sata.

Sva slavlja koje će Papa predvoditi u božićno vrijeme, kao i za Silvestrovo bit će smanjena na najmanju mjeru, kao što je to bilo i u Velikom tjednu i za Uskrs.

Tradicionalni Urbi et orbi – Blagoslov Gradu i svijetu na Božić u podne, večernja misa zahvalnica na Staru godinu (u 17 sati) kao i mise na Svjetski dan mira 1. siječnja (u 10 sati) i Bogojavljenje 6. siječnja (u 10 sati) redovno će se proslaviti. Nije navedeno, ali je malo vjerojatno da će Papa kako je uobičajeno na Silvestrovo razgledati jaslice na vatikanskom trgu.

U liturgijskom programu koji je objavio Papinski ured za liturgijska slavlja nije navedeno ni hoće li Sveti Otac na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 10. siječnja 2021., krstiti djecu u Sikstinskoj kapeli, prenosi IKA.

Sva će slavlja biti u izravnom televizijskom i radijskom prijenosu vatikanskih i svjetskih medija, kao i na društvenim mrežama.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading