Select Page

Vedran Markotić izabran za vršitelja dužnosti gradonačelnika Ljubuškog

Vedran Markotić izabran za vršitelja dužnosti gradonačelnika Ljubuškog

Danas se u Gradskoj vjećnici Ljubuški održala 41. izvanredna sjednica gradskog vijeća Ljubuški sa početkom u 9 sati.

Prijedlog dnevnog reda- Rješenja o izboru vršitelja dužnosti Gradonačelnika Grada Ljubuškog je jednoglasno podržano.

Prijedlog za vršitelja dužnosti gradonačelnika Ljubuškog je gospodin Vedran Markotić, dok u raspravi drugih prijedloga nije bilo. Markotić je podržan od strane većine, uz pet glasova suzdržanih.

Na sjednici se sa nekoliko prigodnih riječi obratio i bivši dugogodišnji načelnik, a zadnjih godina i gradonačelnik Nevenko Barbarić, koji je pozdravio sve prisutne te se zahvalio na dugogodišnjoj kandidaturi na mjestu gradonačelnika.

„Nije prilika da se nabraja što se sve do danas radilo, hoću vjerovati da je danas Ljubuški ljepša, urbanija i ugodnija sredina za živjeti, nego li je to bila prije 15-16 godina. Isto tako, posebno sam zahvalan svim našim sugrađanima na uistinu velikoj potpori na izborima za hrvatski sabor. Prezadovoljan sam i sretan, ostajem i dalje na raspolaganju u ovoj sredini, svom Ljubuškom i svim našim sugrađanima u Bosni i Hercegovini“ izjavio je gospodin Nevenko Barbarić te iskoristio priliku javno čestitati gospodinu Markotiću na izboru vršitelja dužnosti.

„To je nekakav logičan slijed,gospodin Markotić je zadnjih pet godina vodio JP Parkovi, cijenim da se napravio značajan iskorak u sveri komunalnih djelatnosti u Ljubuškom. Stariji sugrađani znaju da to nije oduvijek tako bilo. Ne sumnjam u uspješnost obavljanja i ove dužnosti“ zaključio je Barbarić.

Nakon toga, riječ je preuzeo i novoizabrani vršitelj dužnosti Gradonačelnika Grada Ljubuškog, Vedran Markotić koji je na početku svog obraćanja čestitao dosadašnjem gradonačelniku, gospodinu Barbariću, na izboru na odgovornu funkciju zastupnika u Hrvatskom saboru.

„Trudit ću se koliko god budem mogao da opravdam vaše povjerenje, pred nama su izazovna vremena. Svjedoci smo šta nas je zadesilo na proljeće, pa nakon kratkog smirenja, pandemija se vratila i u ovim ljetnim mjesecima, čemu se od nas nitko nije nadao. Mislim da samo sinergijom i zajedničkim radom u ovim otežanim okolnostima možemo napraviti neki rezultat i olakšati našim sugrađanima onoliko koliko je u našoj moći“ kazao je Markotić, te nadodao da je prioritet nastaviti sa infrastrukturnim projektima koji su započeti u proteklom razdoblju.

„Osim tih infrastrukturnih projekata, gradnje vodovoda, uređenje grada, i ostalih projekata koji su se
Radili u proteklom vremenu, također treba nam biti prioritet briga o našim sugrađanima koji su najpogođeniji ovom pandemijom. Grad Ljubuški je među prvima reagirao sa pomoći svim onim gospodarskim subjektima koji su bili prisiljeni zaustaviti svoj rad, sa iznosom od 300 KM po djelatniku, a također je Županija pomogla sa 400 KM. To nije neki iznos, to je kap u moru onoga što su ljudi izgubili, međutim pokazala se briga tako da moramo biti spremni ako se na jesen pogoršaju ove epidemiološke prilike.“

Treći prioritet kojeg je spomenu Markotić se tiče gospodarstva i kako kaže to je nešto čemu svi skupa moraju težiti da bude bolje i uspješnije.

„Grad ne otvara firme, ali Grad stvara preduvjete kroz poslovne zone, kroz razne olakšice i zemljište i sve ostalo što može pomoći u privlačenju investitora da dođu u naš Ljubuški. Mislim da mi imamo sve preduvjete da još bolje to radimo. Pokazali smo u turizmu da možemo i to je jedan vid gospodarstva koji se razvija kao neka dopunska djelatnost naših sugrađana.“

I za kraj, Markotić se zahvalio Gradskom vijeću na podršci.

„Trudit ću se ovu dužnost obavljati časno i trudit ću se koliko god bude u mojoj moći da svim dobronamjernim ljudima i žiteljima Grada Ljubuškog bude m na usluzi“ zaključio je novoizabrani VD Gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić.

Također, u izjavi za medije Markotić je kazao da je Grad Ljubuški u stabilnom financijkom stanju, iako ova pandemija i kriza utječe i na Grad, kao i na prihod JP Parkova kojima je turizam 55%.

„Finacije Grada Ljubuškog su stabilne i mislim da se uspješno može zatvoriti ova godina i onda se nadati da će taj dio što se tiče pandemije proći i taj dio gospodarstva oporaviti i u idućoj godini krenuti jače u infrastrukturne projekte i sve ostalo“ izjavio je Markotić te nadodao da očekuju i rezultate MMF na kojeg su aplicirali sa tri projekta.

„Nadzorni odbor je nakon mog razrješenja imenovao vršitelja dužnosti i izabran je gospodin Nikica Vučić koji je diplomirani ekonomist i tu je od samoga početka rada JP Parkovi“ zaključio je Markotić.

Vrisak.info

OGLASI

Loading