Select Page

Veliki uspjeh Janinog filma u Sarajevu!

Veliki uspjeh Janinog filma u Sarajevu!

Jana Čamber je s dokumentarnim filmom „Zatvori vodu“ osvojila drugo mjesto na Prvom Festivalu srednjoškolskog kratkog filma Švenk u Kinu Meeting Point u Sarajevu! Što reći – preponosni smo na Janu i njen uradak, ideju, inovativnost, hrabrost! Čestitamo i prof. Jasminki Petric bez čije bi se podrške ovakav uspjeh teško ostvario.

Podsjećamo, Festival je organizirao British Council s partnerima Srednjom školom primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Sarajevo Film Festivalom, a uz podršku Microsofta i UniCredit Bank.
Na Festivalu je premijerno prikazano 15 kratkih filmova koje su snimili srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine (naša učenica Jana Čamber uz mentorstvo profesorice Jasminke Petric aplicirala je sa svojom idejom za film na temu „Proteklih sto godina“ na natječaju British Councila u BiH te je odabrana za sudjelovanje na Festivalu kao jedna od 15 najuspješnijih ideja među njih 110 prijavljenih).

jana camber film 2

Janin film se bavi problemom opskrbe vodom mještana Posušja u zadnjih 100 godina pa je sigurno uspjela promovirati pred širom publikom naše “malo misto” i upoznati ih s podrijetlom imena Posušje.
Tročlani žiri Festivala koji su činili Pjer Žalica, Srđan Vuletić i Asja Makarević, dodijelio je nagrade: „Zlatni švenk“ nagrada za najbolji film (Canon 1200D+18-55, paket JA ♥ FILM, Sony slušalice), „Srebreni švenk“ nagrada za drugi najbolji film (Canon SX400, paket JA ♥ FILM, Sony slušalice), „Tilt švenk“ nagrada za najbolju kameru (Microsoft tablet, Nokia Lumia 710) i„Rez švenk“ nagrada za najbolju montažu (Apple iPad, Nokia Lumia 800).

jana camber film 3

Osim navedene nagrade za 2. mjesto, Jana Čamber će sudjelovati na Sarajevo Film Festivalu od 14. do 22.8. 2015. godine na radionicama za mlade redatelje gdje će stjecati znanja o režiji, montaži i glumi te svakodnevno imati priliku biti u kontaktu s renomiranim svjetskim redateljima i glumcima.

Projekt je dio Connecting Creatively projekta koji implementira British Council u suradnji s lokalnim i međunarodnim partnerima, a financira Europska unija kroz program „Sarajevo 2014“ u sklopu obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading